Najmenší gladiátori bojovali o finále ako o život

Hokej

Najmenší gladiátori bojovali o finále ako o život

V šiestich slovenských mestách sa uskutočnil 3. ročník Orange minihokej tour. Tento turnaj je aj oficiálnymi majstrovstvami Slovenska žiakov štvrtých tried základných škôl. Víťazi jednotlivých kôl postúpili na celoslovenské finále, ktoré sa bude konať v košickej Steel Arene.

Trnavskí chlapci (v bielom) proti Ružinovu bojovali zo všetkých síl, na víťazstvo proti skúsenejšiemu súperovi to nestačilo. Foto: Ivan Kopčáni

Celkovo sa na turnaji predstavilo 720 chlapcov a dievčat z 36 hokejových prípraviek. Jedinou podmienkou bolo, aby sa preukázali, že sú naozaj žiakmi 4. ročníkov ZŠ.
Lenže práve tu vznikol obrovský hendikep trnavských chlapcov. V niektorých kluboch nastúpilo mnoho hráčov, ktorí sa narodili v roku 2000, a teda vekovo patria k piatakom. Z rôznych príčin ich však rodičia zapísali do školy neskôr. Rozdiel jedného roka bol u tak malých chlapcov markantný. „Pravidlá to tak povoľujú, takže sme voči tomu nemohli mať výhrady,“ vyjadril sa tréner Miroslav Cibulka. „Ružinov bol skutočne ťažkým súperom, ktorého podržal aj kvalitný brankár. Ja si cením to, že naši chlapci bojovali za akéhokoľvek stavu.“ Bratislavský Ružinov pricestoval s osemnástimi hráčmi a viac ako polovica patrila k starším. V drese Trnavy pritom nastúpilo len sedem štvrtákov, zvyšok kádra doplnili chlapci (a jedno dievča) z nižších ročníkov. Navyše, dvaja hráči základnej zostavy nemohli pre chorobu nastúpiť.
Mužstvá hrali tzv. tretinkový hokej (hralo sa len v jednom pásme riadnej hracej plochy) a boli na turnaji rozdelené do družstiev A a B, pričom výsledok oboch celkov sa spočítaval a figuroval vo výsledkovej listine ako jeden. Zverenci trénerov Miroslava Cibulku, Tomáša Karabu a Tomáša Barteka sa proti Senici rozbiehali pomaly a konečný výsledok sa nerodil ľahko. Súper hral veľmi dobre, ale mladí Trnavčania po sčítaní skóre dokázali triumfovať 15:5. Najťažším súperom bol jednoznačne Ružinov, ktorému aj pre spomínané vekové rozdiely podľahli 1:15. V zápase so zdatnejším súperom však gladiátori predviedli bojovný výkon a odhodlanie. Chuť si napravili v súboji o tretie miesto, keď zdolali Nitru 6:1. „V tomto zápase bolo vidieť sklamanie chlapcov z toho, že nehrajú finále.“Víťazom trnavskej časti tour sa stal chlapci z Ružinova, ktorí vo finále zdolali bratislavskú HOBA 13:4.
Zostava HK Trnava A: Krokvica, Kupka, Masár, Mišurda, Vavruška, Adamčík, Jedlička, Mišík, Frídel, Prossman
Zostava HK Trnava B: Jagelka, Kliment, Horváthová, Pejkovič, Foltýn, Hupko, Okoličány, Chnápko, Diškanec, Stojka.
 
Slová trénera si vypočuli so záujmom. Foto: Ivan Kopčáni

14. 02. 2011 23:15

Ďalšie z kategórie Hokej

Hokejista Drgoň nechce porovnávať neporovnateľné

Hokejista Drgoň nechce porovnávať neporovnateľné

Ani Martin to nemá v tomto ročníku extraligy na ružiach ustlané. Zatiaľ mu patrí deviata priečka tabuľky, s jednobodovou stratou na postupové miesto do play-off. Nádej vo vyraďovacie boje žije aj v obrancovi Adamovi Drgoňovi.

15.02. 2011, 11:21

Najmenší hokejisti bavili divákov

Najmenší hokejisti bavili divákov

Pred desiatkami fanúšikov hrali najmenší hokejisti ako o dušu.

08.02. 2011, 18:55

V plnej sile trebárs aj Piešťany

V plnej sile trebárs aj Piešťany

Stanislav Valach oblieka trnavský dres druhú sezónu. V minulej za trénera Jindricha Novotného, v tejto pod vedením Rudolfa Macka. 26-ročný ľavý krídelník patrí k najskúsenejším hráčom tímu. Nepredurčuje ho k tomu ani tak vek, ako kluby, v ktorých pôsobil.

12.01. 2011, 09:42

Gladiátori v Detve neuspeli, nestrelili ani gól

Hokejisti Trnavy prehrali vo svojom záverečnom vystúpení základnej časti 1. ligy.

25.01. 2011, 20:19