Stupka: V baráži som hrať nechcel

Hokej

Stupka: V baráži som hrať nechcel

Aj keď sa prvá hokejová liga už skončila, mnohí trnavskí odchovanci hrajú vo svojich extraligových kluboch naďalej. Do konca základnej časti našej najvyššej súťaže ešte zostávajú tri kolá a zdá sa, že v mnohých prípadoch sú už kocky hodené.

Václav Stupka v čase, keď zbieral body v prvoligovej Trnave. Foto: Ivan Kopčáni

Najväčšie starosti má pravdepodobne Žilinčan Václav Stupka. Pravé krídlo momentálne štvrtého útoku nazbieralo zatiaľ 19 bodov (11 + 8). No viac ho mrzí pohľad na tabuľku, ktorá hovorí, že vlci sa nevyhnú barážovým súbojom v boji o udržanie sa v extralige. Po roku sa tak na severe republiky zopakuje záchranná akcia. Zostáva už len vyriešiť otázku, kto z dvojice prvoligistov Piešťany – Liptovský Mikuláš bude ich súperom. „Verím, že extraligu v meste udržíme. Samozrejme, že sme nechceli znova hrať baráž, ale myslím si, že kvalita bude predsa len na našej strane.“ Počas sezóny robili Stupkovi najväčšie problémy hráči Košíc. „Nejde o to, že je to líder tabuľky. Ale tí chlapi sú vážne stroje. Neskutoční borci,“ povedal uznanlivo. „Extraliga je omnoho rýchlejšia, treba v nej viac rozmýšľať. Najmä starší hráči sú toho dôkazom. Kluby ako Košice, Slovan či Trenčín sú v inej lige. Proti nim sa hrá s istou dávkou rešpektu ,“ dodal. „Chcel som si zahrať play-off, ale nevyšlo to. Čakajú ma opačné povinnosti. Určite si však po skončení sezóny pôjdem poriadne vyvetrať hlavu. Aspoň na päť dní chcem vypadnúť na kopce a snoubordovať.“

14. 02. 2011 23:54

Ďalšie z kategórie Hokej

Nevzdávajú sa, bojujú

Nevzdávajú sa, bojujú

Základná časť hokejových súťaží sa blíž k svojmu záveru. Aj keď muži Trnavy momentálne svojim postavením v tabuľke fanúšikov potešili, ešte stále nemajú istú účasť v play-off, do ktorého postupuje osem najlepších celkov súťaže.

05.01. 2011, 11:57

Tesné, no dôležité

Tesné, no dôležité

Hokejisti HK Trnava odohrali v piatok predposledný zápas základnej časti na domácej pôde. V tzv. šesťbodovom súboji s Topoľčanmi síce nepadlo veľa gólov, našťastie o jeden viac do súperovej siete.

15.01. 2011, 21:39

Hokejisti Trnavy v prvom dueli vynervovali Liptákov

Hokejisti Trnavy v prvom dueli vynervovali Liptákov

HK Trnava prehral v prvom zápase štvrťfinále play-off na pôde Liptovského Mikuláša. Veľkému favoritovi súťaže však dlho odolával.

29.01. 2011, 21:23

Hokejista Drgoň nechce porovnávať neporovnateľné

Hokejista Drgoň nechce porovnávať neporovnateľné

Ani Martin to nemá v tomto ročníku extraligy na ružiach ustlané. Zatiaľ mu patrí deviata priečka tabuľky, s jednobodovou stratou na postupové miesto do play-off. Nádej vo vyraďovacie boje žije aj v obrancovi Adamovi Drgoňovi.

15.02. 2011, 11:21