Útočník Rumpel nechce vypadnúť v prvom kole

Hokej

Útočník Rumpel nechce vypadnúť v prvom kole

Takmer na špici extraligovej tabuľky sa nachádza Banská Bystrica, Patrí jej tretie miesto v súťaži. Veľkú zásluhu na tom má aj 22-bodový pravý krídelník Jakub Rumpel.

Jakub Rumpel sa už teší na zápasy play-off. Foto: archív Jakuba Rumpela

K tretiemu miestu svojho mančaftu prispel 14 gólmi a 8 asistenciami.

„Túto sezónu si zatiaľ môžem skôr pochvaľovať. Aj keď som v závere starého roka takmer mesiac pre natrhnutý stehenný sval nehral. Z tohto pohľadu si myslím, že som mohol byť na tom lepšie v kanadskom bodovaní,“ rozrečnil sa 24-ročný odchovanec trnavského hokeja. „Z pohľadu tímu sa veľmi teším na play-off. Sme vo vrchnej polovici tabuľky a vytvorili sme si tak dobrú východiskovú pozíciu. Dva roky za sebou sme vypadli v prvom kole, verím, že sa už situácia nezopakuje.“
Za najťažšieho súpera tejto edície extraligy označil Rumpel Košice. „Hrajú veľmi vyspelý hokej. To boli skutočne namáhavé zápasy. Ale osobne by som nevedel vymenovať nikoho. Musel by som veľmi rozmýšľať, aby som povedal nejaké meno. Ja som fyzicky dobre pripravený, takže vzdorovať môžem hocikomu,“ zasmial sa. Rumpel sa počas sezóny objavoval zväčša v útoku tretej a štvrtej formácie. „Samozrejme, že najradšej by som sa videl v prvej. S Banskou Bystricou mám kontrakt ešte na jednu sezónu, takže sa o túto možnosť pobijem.“

16. 02. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Hokej

Mário Ďuriš: Chce to, baví ho to

Mário Ďuriš: Chce to, baví ho to

Útočník gladiátrov Mário Ďuriš sa po dlhšom čase objavil v zostave tímu. Spoločne s mužstvom vycestoval na oba záverečné zápasy základnej časti.

26.01. 2011, 11:34

Tesné, no dôležité

Tesné, no dôležité

Hokejisti HK Trnava odohrali v piatok predposledný zápas základnej časti na domácej pôde. V tzv. šesťbodovom súboji s Topoľčanmi síce nepadlo veľa gólov, našťastie o jeden viac do súperovej siete.

15.01. 2011, 21:39

VIDEO: Hokejisti Trnavy si vyslúžili rešpekt

VIDEO: Hokejisti Trnavy si vyslúžili rešpekt

Gladiátorov čaká v stredu tretí duel štvrťfinále play-off, prvý na domácej pôde. S Liptovským Mikulášom prehrávajú Trnavčania 0:2 na zápasy. Pri skúsenostiach súpera z Liptova nie je tento fakt až taký prekvapujúci.

01.02. 2011, 19:17

Hokejista Drgoň nechce porovnávať neporovnateľné

Hokejista Drgoň nechce porovnávať neporovnateľné

Ani Martin to nemá v tomto ročníku extraligy na ružiach ustlané. Zatiaľ mu patrí deviata priečka tabuľky, s jednobodovou stratou na postupové miesto do play-off. Nádej vo vyraďovacie boje žije aj v obrancovi Adamovi Drgoňovi.

15.02. 2011, 11:21