V Lovčiciach prevychovávajú ľudí nezodpovedných voči prírode

Región

DOLNÉ LOVČICE – Aj malé obce sa snažia podporiť zber nebezpečného odpadu u svojich obyvateľov. Aktivitu za ochranu životného prostredia rozbehol obecný úrad v Dolných Lovčiciach.

Okrem toho, že dvakrát do roka zbierajú veľký elektroodpad priamo spred domov obyvateľov, obec sa prihlásila aj do projektu firmy Asekol SK, s. r. o., ktorá sa zaoberá zberom elektrických a elektronických zariadení. „Vo vstupnej hale obecného úradu je E-box, kam môžu ľudia v čase prevádzkových hodín nosiť staré elektrozariadenia,“ povedala starostka obce Anna Slováková. Ide napríklad o telefóny, príslušenstvo k počítačom, fotoaparáty, videokamery, kancelársku techniku, ale aj o batérie či ovládače. Keďže táto aktivita je v Lovčiciach novinku, u ľudí zatiaľ veľký záujem nevyvolala. „Chceme však spraviť väčšiu osvetu medzi občanmi a vychovávať ich k zodpovednosti voči životnému prostrediu. Verím, že väčšina ľudí svojim príkladom prevychová aj zarytých odporcov,“ dodala starostka Anna Slováková.

15. 02. 2011 11:12

Ďalšie z kategórie Región

Je mi smutno

DUBOVANY - Po 24 rokoch opúšťa starostovské kreslo v Dubovanoch Jozef Marko. V ďalšom volebnom období ho nahradí najúspešnejší zo šiestich kandidátov Miroslav Michalčík. Odchádzajúceho starostu táto zmena zabolela.

23.12. 2010, 11:00

Na spaľovňu v Smoleniciach už pôjdu právnikmi

Na spaľovňu v Smoleniciach už pôjdu právnikmi

SMOLENICE – Nikto nám nemôže vnútiť to, čo tu nechceme. Tieto slová odzneli od ľudí na verejnom zasadnutí poslaneckého zboru obce v pondelok. Protest obyvateľov však odteraz prechádza do právneho sporu.

18.02. 2011, 11:59

Dostali odmeny

ZAVAR – V závere roka si finančne polepší nielen starosta obce, ale aj jeho zástupca, členovia obecnej rady a poslanci. Celkovo im obec vyplatí viac ako 4500 eur.

26.12. 2010, 09:21

Chcel iba základný plat

Chcel iba základný plat

CHTELNICA – Mesačného navýšenia platu sa vzdal na ustanovujúcom zastupiteľstve nový starosta obce Peter Radošinský. Dostávať tak bude len základ. Ušetrené peniaze chce použiť na vytvorenie dvoch nových pracovných miest.

14.01. 2011, 11:50