Hokejista Drgoň nechce porovnávať neporovnateľné

Hokej

Hokejista Drgoň nechce porovnávať neporovnateľné

Ani Martin to nemá v tomto ročníku extraligy na ružiach ustlané. Zatiaľ mu patrí deviata priečka tabuľky, s jednobodovou stratou na postupové miesto do play-off. Nádej vo vyraďovacie boje žije aj v obrancovi Adamovi Drgoňovi.

Adam Drgoň si svoje miesto obrancu dokáže zastať. Foto: archív Adama Drgoňa

Jediný ženáč a otec z nášho výberu hráčov v extralige rozlišuje dve základné veci. „Sezóna z môjho pohľadu zlá nebola, ale trápi ma postavenie mužstva v tabuľke. Minulý rok sme po základnej časti skončili štvrtí, takže toto je výrazný prepad. Ako mnohé iné kluby, aj nás trápia najmä finančné záležitosti,“ prezradil Drgoň. „Peňazí v extralige každým rokom ubúda, čo sa prejavuje aj na hráčskej kvalite. Pôsobím v najvyššej súťaži už dlhšie, ale mám svoje odohraté aj v prvej lige. Tieto dve súťaže by som neporovnával ani náhodou. Extraliga je napriek klesajúcej kvalite o niečom úplne inom.“ V Martine vedia, že pokiaľ chcú pomýšľať na play-off, potrebujú zvyšné dva zápasy základnej časti vyhrať. „Ešte stále to máme aj vo svojich rukách. Strata na Nitru je minimálna. Pokiaľ vyhráme, postúpime. Navyše, v predposlednom kole nás čaká práve Nitra. Mrzia ma niektoré prehry a najmä strata bodov so slovenskou dvadsiatkou. Mohli sme sa pohybovať okolo piateho miesta a dnes by sme sa rozprávali o niečom úplne inom,“ dodal trnavský bek. „Počas sezóny sme odohrali veľmi ťažké zápasy najmä proti Slovanu a Košiciam. To sú tímy, ktoré sa prezentujú kvalitným kombinačným hokejom.“

15. 02. 2011 11:21

Ďalšie z kategórie Hokej

Najmenší gladiátori bojovali o finále ako o život

Najmenší gladiátori bojovali o finále ako o život

V šiestich slovenských mestách sa uskutočnil 3. ročník Orange minihokej tour. Tento turnaj je aj oficiálnymi majstrovstvami Slovenska žiakov štvrtých tried základných škôl. Víťazi jednotlivých kôl postúpili na celoslovenské finále, ktoré sa bude konať v košickej Steel Arene.

14.02. 2011, 23:15

V plnej sile trebárs aj Piešťany

V plnej sile trebárs aj Piešťany

Stanislav Valach oblieka trnavský dres druhú sezónu. V minulej za trénera Jindricha Novotného, v tejto pod vedením Rudolfa Macka. 26-ročný ľavý krídelník patrí k najskúsenejším hráčom tímu. Nepredurčuje ho k tomu ani tak vek, ako kluby, v ktorých pôsobil.

12.01. 2011, 09:42

Stupka: V baráži som hrať nechcel

Stupka: V baráži som hrať nechcel

Aj keď sa prvá hokejová liga už skončila, mnohí trnavskí odchovanci hrajú vo svojich extraligových kluboch naďalej. Do konca základnej časti našej najvyššej súťaže ešte zostávajú tri kolá a zdá sa, že v mnohých prípadoch sú už kocky hodené.

14.02. 2011, 23:54

Hokejista Šúry: Európania to majú v Kanade ťažké

Hokejista Šúry: Európania to majú v Kanade ťažké

Po polročnom pôsobení v kanadskom hokeji sa trnavský odchovanec a naposledy hráč Slovana Bratislava Frederik Šúry vrátil domov. Jeho pobyt na slovenskej pôde sa však obmedzí len na tri týždne.

23.02. 2011, 00:00