Prasklo jediné zásobné potrubie pitnej vody v meste

Hlohovec

Prasklo jediné zásobné potrubie pitnej vody v meste

HLOHOVEC – Do ulíc vytieklo viac ako päť tisíc litrov pitnej vody. S haváriou potrubia sa pasovali vodári od pondelkového večera, situáciu vyriešili až v utorok popoludní. Na niekoľko hodín museli odstaviť vodu v domácnostiach.

V hlbokej jame museli vodári zavariť poškodené potrubie vedúce k vodojemu. foto: ras

 

Bahno s vodou sa valili dolu Kopernikovou ulicou a zaplavovali cesty ešte v utorok ráno. Do rodinných domov ani panelákov sa však nedostala. Aby sa pracovníci TAVOSu dostali k poškodenému potrubiu, museli vybagrovať niekoľko metrov hlbokú jamu. „Museli sme ho zavariť, bolo v ňom niekoľko dier, cez ktoré sa valila voda,“ povedal jeden z robotníkov. Prácu im sťažoval zlý prístup a oporný múr, v ktorého tesnej blízkosti sa potrubie nachádza.
V prípade takýchto havárií má Hlohovec v zásobníkoch pitnú vodu asi na dva dni.
 

15. 02. 2011 16:06

Ďalšie z kategórie Hlohovec

Začali nedorozumením

HLOHOVEC – Šulekovčania opäť nemajú v novej mestskej rade svojho zástupcu. Pôsobiť v nej budú len Hlohovčania. Pri jej zostavovaní dvoch poslancov Silviu Rybnikárovú a Olivera Pestúna za mestskú časť neoslovili.

06.01. 2011, 21:45

VIDEO: Na misiu nezabudnú

VIDEO: Na misiu nezabudnú

HLOHOVEC – Pamätné medaile za pôsobenie v operácii Eufor Althea udelili v piatok tridsiatim piatim vojakom v kasárňach Dopravného práporu Hlohovec.

07.01. 2011, 20:52

VIDEO: Konateľa po slovnej prestrelke poslanci odvolali

VIDEO: Konateľa po slovnej prestrelke poslanci odvolali

HLOHOVEC - Nedôvera primátora voči konateľovi mestskej spoločnosti Bytové hospodárstvo Hlohovec, s.r.o. stála Milana Domarackého miesto. Poslanci ho vo štvrtok na svojom zasadnutí v tajnom hlasovaní odvolali z funkcie. Ako hlavný dôvod uviedol primátor mesta Peter Dvoran to, že ho konateľ neinformoval o všetkých svojich krokoch, ktoré vo firme robil.

18.02. 2011, 13:14

VIDEO: Lupiča na úteku zastrelili policajti

VIDEO: Lupiča na úteku zastrelili policajti

ŠULEKOVO – Pumpárov prepadol so zbraňou v ruke! V nedeľu po pol šiestej ráno zobudila obyvateľov leopoldovskej časti Prechodné pri Šulekove streľba.

20.03. 2011, 10:45