V Košolnej majú posily na všetkých postoch

Oblastné súťaže

V Košolnej majú posily na všetkých postoch

KOŠOLNÁ – Nedávno skončená Košolnianska interliga bola pre miestnych futbalistov príjemným spestrením zimnej prípravy na odvetnú časť súťaže. Tím sa už pripravuje pod vedením nového trénera Viliama Izakoviča, ktorý naposledy pôsobil v Smoleniciach.

Košolná (v sivom) privíta 3. apríla Bohdanovce, ktorým momentálne patrí siedma priečka tabuľky. Foto: Juraj Zůbek

„Som košolniansky rodák a do obce sa vraciam po ôsmich rokoch. Hlavným cieľom tímu je udržať sa v siedmej lige.“ Košolná zimuje na nelichotivom 15. mieste. Na posledný Ružindol má náskok troch bodov, na Majcichov stráca bod. Jarná časť súťaže bude v tejto lige veľmi zaujímavá. Mužstvá na desiatom (Bučany) až pätnástom mieste (Košolná) delí vždy iba jeden bod, takže akékoľvek zakopnutie znamená šancu posunúť sa vyššie. „Momentálne máme šestnásťčlenný káder. Odísť by z klubu mali traja hráči, traja alebo štyria by mali prísť,“ poskytol nám všeobecnú informáciu tréner Izakovič. Starosta obce Martin Halaksa už dokázal konkretizovať aj  mená. „Z Opoja prišiel Andrej Ščasný. Je schopný nastúpiť v útoku, ale sa aj postaviť do brány. My by sme ho však radšej videli v ofenzíve. Z Malženíc nás posilnil stopér Marek Arpáš a z AS Trenčín stredný záložník Samuel Izakovič, syn nášho trénera. Ako stopér alebo stredný záložník k nám prišiel ešte Miroslav Hujsi zo Zvončína.“ Z klubu odišla zatiaľ dvojica hráčov. Patrik Kosnáč do Suchej nad Parnou a Michal Holekši do Dolných Orešian. „Nemáme peniaze navyše,“ pripomenul tréner Izakovič známu bolesť väčšiny obecných klubov a dodal: „Preto sa pripravujeme len v našich podmienkach. Minulý víkend sme odohrali prípravný duel s Doľanmi a zvíťazili sme 5:2.“ Tento víkend čakajú na Košolnú zápasy s Budmericami a Zvončínom na domácej pôde. „Máme o niečo lepšie ihrisko ako naši súperi, preto sa bude hrať u nás. Ale času už nie je veľa, a tak sa musíme pripravovať na takých terénoch, na aké o mesiac  vybehneme v majstrovských zápasoch. S pripravenosťou mužstva a dochádzkami na tréningy som spokojný tak na osemdesiat percent. Dôležité je, aby sa nám počas súťaže vyhýbali zranenia a choroby. Čaká nás mimoriadne ťažká jar,“ zdupľoval známu situáciu tréner.

17. 02. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Oblastné súťaže

Zo Žlkoviec nikto neodchádza, je im spolu dobre

ŽLKOVCE – V plnej príprave na jarnú časť súťaže je už aj tretí celok III. triedy B. Strata troch bodov na vedúce Jalšové B predznamenáva zaujímavú a dramatickú jar. Paradoxne, v Žlkovciach sa na ňu nechystajú získavaním posíl.

01.02. 2011, 18:44

Na Radolského v Zelenči nezabúdajú

Na Radolského v Zelenči nezabúdajú

ZELENEČ – Obec žije sviatočnou atmosférou. V sobotu sa v miestnom kultúrnom dome uskutoční 21. reprezentačný ples športovcov.

24.01. 2011, 13:03

Malženice budú doma na trnavskej Lokomotíve

MALŽENICE – Už vedia, kde odohrajú prvý domáci zápas. V druhom jarnom kole privítajú Malženice Horné Dubové. Nie však na domácom ihrisku.

28.02. 2011, 18:45

Futbal je najmä zábava

Futbal je najmä zábava

DECHTICE – S pätnástimi bodmi, štyrmi víťazstvami a tromi remízami nie sú v Dechticiach rozhodne spokojní. Prvý tréning v novom roku majú naplánovaný na 20. januára, počas ktorého si v klube chcú určiť jarnú stratégiu.

07.01. 2011, 12:29