Krasokorčuliarky potvrdili stúpajúci formu

Ostatné športy

Krasokorčuliarky potvrdili stúpajúci formu

Trnavské pretekárky sa predstavili na dvoch súťažiach. Najprv na medzinárodnej Veľkej cene Liptova v Liptovskom Mikuláši, kde dosiahli výborné výsledky.

Erika Viteková (uprostred) získala cenný skalp Kristíny Sýkorovej (vľavo). FOTO: archív KK Trnava
V kategórii starších nádejí dominovala Michaela Čaplová. Za sebou nechala ďalších dvadsať štartujúcich pretekárok. Druhá skončila Soňa Chalányová. „Obidve dievčatá si vytvorili osobné rekordy. Čaplová 44,12 bodu a Chalányová 38,36 bodu. Som teda maximálne spokojný,“ vyjadril sa tréner Krasokorčuliarskeho klubu (KK) Trnava Miroslav Bokor.
V kategórii starších nádejí štartovalo až 38 pretekárok. Druhé miesto ako najlepšia Slovenka získala Patrícia Gálová. „Katka Kleštincová skončila dvadsiata piata, ale v jej prípade je to veľký posun vpred. Vo voľnej jazde si aj ona vytvorila nový osobný rekord, ktorý má hodnotu 17,76 bodu.“
Druhou súťažou bola Veľká cena Zvolena, kam cestovali štyri Trnavčanky. V kategórii junioriek si prvenstvo uchmatla Erika Viteková. V krátkom programe opäť posunula hranicu svojho osobného rekordu, ktorý je teraz 95,62 boda. Prvýkrát v kariére zároveň zdolala aj bývalú oddielovú kolegyňu Karolínu Sýkorovú.
Medzi mladšími žiačkami získala zlaté umiestnenie pre Trnavu Alexandra Hagarová. V konkurencii štrnástich pretekárok si aj ona vytvorila nový osobný rekord – 67,51 bodu. Tretia v tej istej skupine dievčat skončila Miroslava Magulová.
„S dievčatami som skutočne maximálne spokojný. Medzi staršími žiačkami skončila Kristína Čaplová v konkurencii ôsmich pretekárok na treťom mieste. Všetky ukázali, že pred blížiacimi sa majstrovstvami Slovenska sú v skvelej forme,“ uznal Bokor.

 

V súťaži starších nádejí dominovala Michaela Čaplová (vpravo), pred Soňou Chalányovou. FOTO: archív KK Trnava

15. 02. 2011 21:47

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Krasokorčuliarky dolaďujú formu na šampionát

Krasokorčuliarky dolaďujú formu na šampionát

Pretekárky KK Trnava sa uplynulý víkend predstavili na Veľkej cene Ružomberka. V súťaži sa dopustili niekoľkých chýb, čo ich stálo víťazstvá a lepšie umiestnenia.

23.02. 2011, 12:29

KST Viktória Trnava v pohári s vynikajúcimi výsledkami

KST Viktória Trnava v pohári s vynikajúcimi výsledkami

Stolnotenisové turnaje Slovenského pohára mládeže SR v kategóriách najmladších žiakov a žiačok mali v sobotu 22. januára svoje tretie pokračovanie. Vynikajúce výkony podali hráči trnavskej KST Viktória, keď získali zlatú a striebornú medailu.

23.01. 2011, 19:44

VIDEO: V Trnave strieľal góly Ronaldo

VIDEO: V Trnave strieľal góly Ronaldo

Záľuba z mladosti ich neopúšťa ani po päťdesiatich rokoch. Partia spolužiakov, spoluhráčov a hlavne veľkých priateľov sa doteraz venuje gombíkovému futbalu. Dokonca cez jarmočný víkend zorganizovali v tejto stolovej hre majstrovstvá sveta.

10.01. 2011, 12:49

Odvetnú časť začali stolnotenistky prehrou s Topoľčanmi

Ženy stolnotenisového klubu Viktórie Trnava nastúpili na domácej pôde proti suverénnemu lídrovi tabuľky z Topoľčian so značným hendikepom – bez prvej hráčky družstva, zranenej Martiny Adámekovej.

13.03. 2011, 12:42