VIDEO: Stolové hry namiesto televízorov a počítačov

Spoločnosť

Spoločenské hry už zďaleka nie sú len staré známe Človeče nehnevaj sa, šach či Scrabble. Ani tieto klasiky však nechýbali na festivale spoločenských hier Fest hry 2011. V mestskej športovej hale sa druhý februárový štvrtok, piatok a sobotu cvičilo predovšetkým mozgom.

 

16. 02. 2011 11:36

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

VIDEO: Základy čipky za tri hodiny, potom celoživotné zdokonaľovanie

VIDEO: Základy čipky za tri hodiny, potom celoživotné zdokonaľovanie

TRNAVA – Hoci krajské mesto svoju vlastnú čipku nemá, v Trnave už pätnásť rokov pôsobí klub paličkárok. Svoju prácu členky prezentovali v sobotu v Západoslovenskom múzeu v rámci úvodnej časti celoročného podujatia Škola ľudového remesla.

28.02. 2011, 14:18

VIDEO: Neskladajte. Za tento hovor platiť nemusíte

VIDEO: Neskladajte. Za tento hovor platiť nemusíte

„Výzva, výzva, všeobecná výzva...“ opakuje stále dokola do mikrofónu Miroslav, hľadiac na vysielačku oproti. Nič. Za hlavný pult si sadá Janka. Možno bude úspešnejšia. „Oto, Mária dva, Gustáv, Wiliam volá výzvu.“ Zlatica stojí obďaleč so zalomenými rukami a usmieva sa. „Ham-šek je pre môjho manžela a dcéru kusom nebies,“ komentuje situáciu.

12.03. 2011, 00:00

Chcú vlastnú strechu nad hlavou

TRNAVA - Začínajú s novými aktivitami. Po tom, čo Srbov uznala vláda za národnostnú menšinu, môžu pripravovať rôzne projekty a uchádzať sa o financie a dotácie z grantov. V Trnave chystajú zriadiť vlastné centrum, z ktorého chcú šíriť svoju kultúru.

07.01. 2011, 12:17

Historické mapy a atlasy

Historické mapy a atlasy

TRNAVA - V Múzeu knižnej kultúry je od 18. januára sprístupnená ďalšia výstava s tematikou knižnej kultúry s názvom Historické mapy a atlasy. Pozostáva z máp zo 16. až 20. storočia (originálov i reprodukcií) a atlasov z 19. a 20. storočia z fondov histórie a historickej knižnice Západoslovenského múzea v Trnave.

24.01. 2011, 10:09