Šumy o nových pravidlách vo futbalovom okrese sú len kačicou

Oblastné súťaže

Šumy o nových pravidlách vo futbalovom okrese sú len kačicou

Budú futbalové kluby zodpovedné za delegované osoby až dvadsaťštyri hodín po zápase? Na diskusnom fóre internetovej stránky ObFZ Trnava s touto otázkou vyrukoval anonymný užívateľ s nickom tyty. Vraj počul, že svetlo sveta uzrelo nové pravidlo, ktoré dáva zodpovednosť za prípadné napadnutie rozhodcu v spomínanom čase organizátorom zápasu. Teda klubom.

Alexander Schmidt uviedol veci na pravú mieru. Foto: Ján Král

 

Na oblastnom zväze v Trnave sme zisťovali, ako sa veci majú. Predseda ObFZ Alexander Schmidt fámy rázne dementoval. „O ničom podobnom neviem. Keby k podobnému kroku prišlo, určite by návrh prešiel rozsiahlou diskusiou na rôznych úrovniach ObFZ. Kluby sú zodpovedné za rozhodcov do chvíle, kým arbitri neopustia areál,“ jasne sa vyjadril k špekuláciám prvý muž zväzu.
„Akékoľvek ataky na rozhodcov mimo športovísk už hraničia s trestným činom. V prípade enormne vyhrotenej atmosféry sa dá situácia riešiť prípadným policajným sprievodom, alebo inými opatreniami, na ktoré má právomoci aj samospráva. Nedá sa však paušalizovať podobné nariadenie plošne. Okrem toho, momentálne ani nie je situácia vyhrotená, aby sme museli prijať podobné opatrenia,“ dodal Schmidt.
 

Čo si o tom myslíme?

Ako vidno aj z vyjadrenia predsedu ObFZ Trnava Alexandra Schmidta, pravidlo o dvadsaťštyrihodinovej zodpovednosti klubov za delegované osoby je kačicou. Chvalabohu! Nevieme si dobre predstaviť, ako by fungovalo v praxi. Nič by neriešilo, navyše by poskytovalo priestor pre ďalšiu štvavú kampaň medzi klubmi. Viete si predstaviť, ako by sa mančafty navzájom obviňovali, keby prišlo k inzultáciu v tíme, ktorý by súperil so susednou obcou o postup alebo záchranu? Ako a na základe čoho by sa spor vyriešil? Našťastie v tomto smere víťazí zdravý rozum a fámy sa nepotvrdili.

16. 02. 2011 11:58

Ďalšie z kategórie Oblastné súťaže

Zo Žlkoviec nikto neodchádza, je im spolu dobre

ŽLKOVCE – V plnej príprave na jarnú časť súťaže je už aj tretí celok III. triedy B. Strata troch bodov na vedúce Jalšové B predznamenáva zaujímavú a dramatickú jar. Paradoxne, v Žlkovciach sa na ňu nechystajú získavaním posíl.

01.02. 2011, 18:44

Prípravné zápasy: Brestovany nezvládli gólovú prestrelku

Vo víkendových prípravných zápasoch remizovala Modranka s Nededom 2:2 a Brestovany podľahli Vinohradom v divokom stretnutí 6:7. Prinášame aj ďalšie vystúpenia klubov z okresu.

06.02. 2011, 22:06

Zimný turnaj ObFZ: Zvončín prvým finalistom

Prvým finalistom Zimného turnaja ObFZ Trnava sa stal Zvončín. V záverečnom skupinovom vystúpení s Hornou Krupou stačila zverencom Rudolfa Klenkoviča na dosiahnutie méty aj remíza. Polčas síce prehrávali gólom Nagya, po zmene strán však vyrovnal Stacho a poslal Zvončínčanov do boja o prvenstvo.

17.02. 2011, 11:50

Bývalí spartakovci prichádzajú do Bučian

Bývalí spartakovci prichádzajú do Bučian

BUČANY – Účastník ligy OS A sa do jarnej prípravy pustil až 25. januára. „Ale to len z toho dôvodu, že sme iba 22. januára dohrali našu interligu. Chlapci chceli pár dní na oddych,“ povedal predseda klubu Jozef Hutta.

08.02. 2011, 00:00