Čierne skládky v Trnave zožrali tisíce eur. Zberné dvory ľudia ignorujú

Trnava

Čierne skládky v Trnave zožrali tisíce eur. Zberné dvory ľudia ignorujú

TRNAVA – Suma, ktorú minulý rok zaplatila radnica za odstránenie čiernych skládok, sa zvýšila takmer o polovicu. Z mestskej pokladnice ubudlo pre nezodpovedných ľudí viac ako 63-tisíc eur.

Vďaka Rómom je samotná Coburgova ulica jedným veľkým smetiskom. Foto: Michal Hlavatovič

Vyše 23-tisíc eur dalo Mesto za odstránenie čiernej skládky pri strelnici v Štrkoch. Tá totiž bránila výstavbe severného obchvatu Trnavy. Ľudia zo záhradkárskej osady sem vynášajú biologický odpad. Stavebný odpad zase končí na Cukrovej ulici, čierne skládky komunálneho odpadu sú aj v Modranke pri Trnávke. Znečistené sú však aj lokality priamo v meste pri obytných častiach. Náčelník mestskej polície Igor Keleši hovorí napríklad o Coburgovej, Linčianskej a Golianovej ulici, kde vyhadzujú miestni obyvatelia odpad priamo z okien.
V Meste je pritom šesť zberných dvorov, kam môžu ľudia odpady bezplatne odovzdať. Ak ich uložia mimo prikázaných miest, hrozí im pokuta 165 eur. Primátor mesta môže právnickej osobe vyrubiť pokutu až do výšky 6638 eur. Mestská polícia pravidelne hliadkuje v problematických lokalitách. Priamo pri čine prichytili 33 osôb a okrem pokuty im nariadili aj okamžité odstránenie odpadu. „V blokovom konaní sme od vinníkov vymohli takmer 1300 eur, ostatné zistenia sme odstúpili k rozhodnutiu príslušným odborom životného prostredia,“ hovorí náčelník a vyzýva občanov, ktorí spozorujú takéto protiprávne konanie, aby o tom informovali mestskú políciu.
Peter Novák z MsÚ Trnava na margo veci hovorí, že odbor dopravy a komunálnych služieb sa snaží predchádzať tvorbe divokých skládok tak, že predlžuje prevádzkový čas zberných dvorov a poskytuje tak službu občanom v čo najvyššej možnej miere. Ľuďom, ktorí znečisťujú mesto a okolie, však ani takéto ústretové kroky nestačia.

18. 02. 2011 09:43

Ďalšie z kategórie Trnava

Zabudnutý Majster i králi

Zabudnutý Majster i králi

TRNAVA – Kráľov Bela IV. a Ľudovíta I. takmer rozožrali červotoče. Od skazy ich zachránilo len to, že ich odkúpil za symbolickú sumu zberateľ. Dvadsaťtri rokov tieto sochy takmer nikto nevidel. Vyhotovil ich rezbár František Hlavička na objednávku múzea a trnavskej radnice k 750. výročiu mesta.

03.02. 2011, 12:47

Ambiciózny program naplní

Ambiciózny program naplní

TRNAVA – Víťazom sobotňajších komunálnych volieb a novým primátorom Trnavy sa stal súčasný viceprimátor mesta Vladimír Butko. Trnavu tak po šestnástich rokoch Štefana Bošnáka povedie ďalší nominant Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

23.12. 2010, 09:46

Najlepší študenti majú šancu dostať sa na exkurziu do Štrasburgu

TRNAVA – Stojedenásť študentov tretích ročníkov diskutovalo minulú stredu na Gymnáziu Jána Hollého o boji s finančnou krízou a pomoci postihnutým krajinám.

21.01. 2011, 12:23

Pri požiari dielne na družstve takmer uhorel muž

Pri požiari dielne na družstve takmer uhorel muž

BIELY KOSTOL - V areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva v piatok večer takmer uhorel muž, ktorý pracoval v jednej z garážových autodielní.

12.02. 2011, 15:45