VIDEO: Najchutnejší trnafský oškvarek bol z ukradnutej svine

Trnava

VIDEO: Najchutnejší trnafský oškvarek bol z ukradnutej svine

TRNAVA – Ďalší z fašiangových víkendov v meste oživilo podujatie organizované Trnavským dvorom. Po januárových majstrovstvách vo varení gulášu si v sobotu aktéri zmerali sily vo vytápaní slaniny.

Partizáni v noci ukradli sviňu, poobede zo slaniny urobili škvarky a zvíťazili. Foto: autor

 

Úlohou pre každé zo zúčastnených družstiev bolo zo slaniny vyškvariť tú najchutnejšiu škvarku. Surovina nebola presne predpísaná, každý tím však musel robiť škvarky najmenej z 20 kilogramov slaniny – najčastejšie z bôčika. No ako sa ukázalo, ani približne 400 kíl suroviny neuspokojilo všetkých záujemcov o škvarky. Možnože ani pri dvojnásobnom počte účastníkov by sa im neušlo, pretože záujem o domácu delikatesu bol značný.

 

 


Zúčastnené tímy mali na prípravu a samotnú výrobu vyčlenené tri hodiny. Stihnúť sa to dalo, keďže sme si to na vlastnej koži vyskúšali. Ten najchutnejší trnafský oškvarek určila však porota. Podľa nej si prvenstvo zaslúžila škvarka z kotla sovietskych partizánov, ktorí sa netajili, že pre získanie suroviny sviňu ukradli. Nám však prezradili aj to, že ich posypali vanilkou.
 

O čerstvé domáce škvarky bol veľký záujem. Každému sa ale neušli. Foto: autor

 

Niektoré súťažiace použili aj čary, aby porotu oklamali. Foto: autor

 

Bez pomoci našich čitateliek Hanky a Evky by sme finále tak bravúrne nezvládli. Foto: autor

 

Porotcovia mali plné ústa práce. Mastné pochúťky však zaťažili aj žalúdok. Foto: autor

20. 02. 2011 13:29

Ďalšie z kategórie Trnava

Škola bude vychovávať odborníkov na úsporu energie

TRNAVA – Na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Trnave sa vyučí takmer tridsať študentov v novom študijnom odbore technik energetických zariadení budov.

07.02. 2011, 12:57

Ľudia protestovali oprávnene

Ľudia protestovali oprávnene

TRNAVA – Petícia občanov z dvoch bytoviek proti zbernému dvoru na Sasinkovej ulici je opodstatnená. Mesto ani firma A.S.A. Trnava nepripúšťali porušovanie pri prevádzkovaní, vďaka podnetom od ľudí však úradníci zistili, že na dvor sa neoprávnene vkrádal podnikateľ.

07.01. 2011, 12:49

Dvor obsadili kamióny

Dvor obsadili kamióny

TRNAVA/ORAVNÉ - Obyvatelia Oravného vraj prežívajú peklo. Nielen že v ich časti nie je vybudovaná žiadna infraštruktúra, ale jeden so susedov si začal údajne robiť, čo sa mu chce.

08.12. 2010, 23:36

Policajti apelujú na šoférov a chodcov: Buďte opatrní

Policajti apelujú na šoférov a chodcov: Buďte opatrní

TRNAVA – Na frekventovaných výpadovkách z mesta šliapnu mnohí vodiči na pedál viac, ako je prípustné. Ak k tomu pripočítame zlú viditeľnosť priechodov, svojim správaním môžu často ohroziť život chodcov.

04.03. 2011, 10:51