V Horných Orešanoch vládne futbalový boom

Oblastné súťaže

HORNÉ OREŠANY – Definitíva! Denis Marton zostáva trénerom hornoorešanských futbalistov aj pre jarnú časť. Úspešný kouč doviedol mužstvo počas jesene na druhú priečku tabuľky.

„Rozhodol som sa zostať pri tíme, pretože je tu veľmi dobrý kolektív. Navyše, som veľmi pracovne vyťažený na to, aby som sa momentálne venoval tímu z vyššej súťaže. Tretí dôvod je, že si chcem v Česku spraviť Euro A licenciu,“ uviedol kouč Marton.

V obci úspešné počínanie družstva v súťaži vyvolalo futbalový boom. „Ľudia chodia na prípravné zápasy aj mimo obce, dokonca navštevujú i tréningy. Milo som prekvapený z prístupu hráčov. Mám k dispozícii 21-členný káder, trénujeme až štyrikrát týždenne, no napriek tomu sa nestretávam s odvrávaním alebo nízkou účasťou. Práve naopak, počet hráčov na tréningu ešte neklesol pod pätnásť,“ pochvaľuje si Marton
„Máme vytvorené kvalitné podmienky na prípravu. Využívali sme na behy rovinky v obci. Neuznávam zaberačky v kopcoch, tréning musí hráčov baviť, kondícia sa dá nabrať aj hravými spôsobmi prípravy. Podporu v napredovaní klubu cítime aj zo strany obce. K dispozícii máme na štadióne regeneračné priestory a saunu na úrovni.“

V kádri nastali počas zimy minimálne zmeny. Z hosťovania v Suchej nad Parnou sa vrátili Zvonár a Volner, z dorastu vytiahli Blaža a Sviteka. Naopak, s kariérou skončil Zachar s Kolekom. „Z Ľuboša Koleka sme spravili fyzioterapeuta. Na skúške máme dvojicu stredopoliarov zo Smoleníc Štibraného a Galgóciho. Ich príchod závisí od dohody klubov,“ dodal Marton.

Tajomstvo dobrých výsledkov Horných Orešian sa skrýva aj v dobrej partii. Družstvo pravidelne spoločne oslavuje narodeniny jednotlivých členov kádra. Na stene v šatni visí zoznam hráčov, takže svojmu sviatku neunikne nik. Pripíja sa červeným alebo bielym vínom, či však ide o pravé orešanské, sme sa nedozvedeli.

V prípravných zápasoch sa Horným Orešanom darí. Naposledy zdolali Kátlovce 2:0 (J. Krchnár, Štibraný). Cez víkend odohrajú v Senci o 16. h duel s Limbachom, generálkou na ligu budú súboje na domácej pôde s Ludrovou (5.3. o 10 h) a Brvnišťom (6.3. o 14 h).
 

25. 02. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Oblastné súťaže

Úradna správa ObFZ Trnava: Dvadsať klubov so zastavenou činnosťou

Disciplinárna komisia ObFZ Trnava zastavila činnosť viacerým oddielom za nezaplatenie stanovených poplatkov. Viac v úradnej správe.

05.03. 2011, 08:54

Cífer nestačil na béčko Spartaka

V prípravnom zápase zvíťazili hráči druholigového Spartaka B nad účastníkom najvyššej okresnej súťaže 10:0. Najbližší prípravný zápas odohrá Spartak B v sobotu 29. januára o 13. h na umelej tráve Lokomotívy proti Slovenskej Novej Vsi. Cífer si zmeria 5. februára o 13.30 sily s Igramom.

27.01. 2011, 15:04

Najlepšia je Horná Krupá

Najlepšia je Horná Krupá

Víťazom halového turnaja O pohár predsedu ObFZ Trnava sa stali futbalisti Hornej Krupej. Vo finále zdolali zverenci trénera Miloša Horvátha Veľké Orvište 4:0.

15.01. 2011, 17:42

Zimný turnaj ObFZ: Zvončín prvým finalistom

Prvým finalistom Zimného turnaja ObFZ Trnava sa stal Zvončín. V záverečnom skupinovom vystúpení s Hornou Krupou stačila zverencom Rudolfa Klenkoviča na dosiahnutie méty aj remíza. Polčas síce prehrávali gólom Nagya, po zmene strán však vyrovnal Stacho a poslal Zvončínčanov do boja o prvenstvo.

17.02. 2011, 11:50