Budú mať futbalové kluby v budúcnosti aj svoj ženský oddiel?

Oblastné súťaže

TRNAVA – Pokúsia sa rozhýbať stojaté vody na Slovenskom futbalovom zväze. Novými členmi komisie ženského futbalu SFZ sa stali predsedníčka TJ Skloplast Trnava Anna Belková a jej oddielový kolega - kondičný tréner Peter Baláž.

 „V piatok 18. februára sme už mali aj prvé zasadanie. Na stretnutí, na ktorom sa zúčastnil okrem iných aj generálny sekretár SFZ Jozef Kliment, sme si dali za úlohu vytvoriť reprezentačné družstvo do 17 rokov. Prostredníctvom rôznych turnajov chce komisia rozšíriť základňu futbalistiek. Zároveň sme hovorili o nutnosti skvalitniť štruktúru súťaží, o potrebe zlepšiť ekonomiku klubov, vytvoriť ligu junioriek. Zaujímavá je myšlienka počítajúca s rozdelením druhej ligy žien na skupiny západ a východ. Mnoho klubov ešte nie je registrovaných, ponúkneme im registračné preukazy zdarma. Podporujeme myšlienku športových tried na základných školách,“ referoval Baláž. Podľa jeho slov sa Jozef Kliment zaujímal o problémy klubov. Zároveň vyjadril podporu hnutiu v snahe získať prostriedky na činnosť. „Hovorili sme aj o vízií do budúcnosti, aby každý klub z najvyššej mužskej súťaže mal aj svoj ženský tím alebo družstvo junioriek či žiačok. Samozrejme, ide o prvé myšlienky, musíme nájsť cestu, aby to kluby tento krok nevnímali ako príťaž pre ich rozpočty,“ dodal Baláž.

23. 02. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Oblastné súťaže

V Banke bitka o desiatku

BANKA – Klub bude mať na jar zrejme novú brankársku jednotku. Doterajšia opora medzi tromi žrďami Peter Krajčech je na odchode z klubu. Dvadsaťpätročný gólman posilní tím účastníka najvyššej okresnej súťaže Drahovce.

02.02. 2011, 11:58

Chceli by ples, ale...

LEOPOLDOV – V MTK ľutujú najmä stratu bodov na domácej pôde. Inak by s doterajším vystúpením v lige boli nadmieru spokojní. „Teraz sme na siedmom mieste. Keby sme mali o šesť až deväť bodov viac, tak ako sme plánovali, mohli sme byť v prvej štvorke našej súťaže,“ uviedol predseda klubu Martin Kalický.

07.01. 2011, 12:38

Chtelnica: Šancí nie je toľko, aby sa mohli zahadzovať

Chtelnica: Šancí nie je toľko, aby sa mohli zahadzovať

CHTELNICA – Dúfam, že v Nižnej mi hráči dajú narodeninový darček v podobe víťazstva. Takúto nádej vyslovil tréner a predseda Družstevníka v jednej osobe Roman Bolla.

18.03. 2011, 00:00

Zimný turnaj ObFZ Trnava: Zvončín zdolal Voderady

Otvárací zápas Zimného turnaja ObFZ Trnava obstarali družstvá Zvončína a Voderád. Prvé tri body do tabuľky si pripísali Zvončínčania, ktorí zdolali súpera jednoznačne 5:0.

03.02. 2011, 11:59