Z hrdzavých nádob by nežrali ani psy

Trnava

Z hrdzavých nádob by nežrali ani psy

TRNAVA - V trnavskej nemocnici podávajú pacientom stravu z nebezpečných nádob. Staré varnice, ktoré si zrejme pamätajú časy prvej svetovej vojny, môžu byť podľa hygienikov kontaminované. Nemocnica sa ich musí čo najskôr zbaviť.

Toto nie je sen, ale pozostatok socializmu. Človeku sa nechce veriť, že z týchto nádob podávajú stravu pacientom. Foto: Karol Zachar

 

Otlčené hrdzavé nádoby, z ktorých putuje strava pacientom na troch nemocničných oddeleniach. Údajne aj na infekčnom, kde by mala byť hygiena stopercentná. „Nie je to dobrý obraz našej nemocnice, ale žiaľbohu,“ konštatoval riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trnave Gabriel Pavelek. Hoci je si vedomý, že takéto nádoby nemajú v zdravotníctve čo robiť, na nové vraj niet peňazí. „Investícia na ich výmenu predstavuje sumu okolo tritisíc eur,“ poznamenal.
Problémom je nielen vek nádob, ale aj to, že sú z hliníka. Ten sa môže uvoľniť do potravy a spôsobiť tak pacientom zdravotné problémy. Riaditeľ Pavelek prisľúbil, že nádoby z oddelení zmiznú a nahradia ich nerezovými. Pacientom tak po rokoch, budú podávať stravu, ako sa patrí. „Bude našou prioritou v priebehu dvoch troch mesiacov vyriešiť tento problém k spokojnosti pacientov,“ dodal Gabriel Pavelek.
Roman Remenár
 

22. 02. 2011 20:06

Ďalšie z kategórie Trnava

Nálada postupne klesala

Nálada postupne klesala

TRNAVA - Najprv eufória, potom sklamanie. Čakanie na výsledky volieb sprevádzala najskôr radosť. Predbežné informácie prichádzajúce do kaviarne, v ktorej Jozef Pobiecký čakal na výsledky volieb, hovorili o úspechu. Pripíjalo sa vínom i minerálkou, jedli sa chlebíčky.

23.12. 2010, 10:01

Synagógu uzavreli, padá

Synagógu uzavreli, padá

TRNAVA – Celý objekt židovskej synagógy je pár týždňov zatvorený. Najprv zakázali pre zlú statiku vstup návštevníkom na prvé poschodie. Teraz synagógu zamkli úplne. Správca nemá peniaze na jej vykurovanie. O prácu prišla aj dozorkyňa.

23.12. 2010, 09:18

Mŕtvy muž, ktorého našli policajti na Prednádraží, je päťdesiatročný Trnavčan

TRNAVA – Mŕtve telo neznámeho muža našli trnavskí mestskí policajti v nedeľu dopoludnia.

07.02. 2011, 12:45

Pri umývaní okna sa pošmykla, pád na betón neprežila

Pri umývaní okna sa pošmykla, pád na betón neprežila

TRNAVA – Pošmyknutie sa na parapetnej doske sa v sobotu stalo osudným 37-ročnej upratovačke. Pri umývaní okna na druhom poschodí nového chirurgického pavilónu Fakultnej nemocnice v Trnave spadla zo šesťmetrovej výšky rovno na betón.

14.03. 2011, 18:33