Púchly láme plavecké rekordy, Klátik štvrtý v Taliansku

Plávanie

Púchly láme plavecké rekordy, Klátik štvrtý v Taliansku

Opäť dosiahli skvelé výsledky. Trnavské plavecké nádeje sa prezentovali vo veľkom štýle v Českej republike i na Apeninskom polostrove. Počas víkendu získali štyri zlaté medaily a ďalších jedenásť pódiových umiestnení.

Tomáš Púchly získal v Opave trikrát prvé miesto a zlomil dva rekordy mítingu. Foto: archív mp

 

Na Veľkej cene Opavy, medzinárodných plaveckých pretekoch žiakov a juniorov, štartovalo 325 plavcov z 34 klubov z Česka a Slovenska. STU Trnava mala v ohni 22 želiezok. Najúspešnejším z plejády zástupcov slovenského Ríma Tomáš Púchly získal tri zlaté medaily, pričom dvakrát prekonal rekord pretekov v disciplínach 50 a 100 metrov voľný spôsob. Na stupni víťazov sa objavili aj Adrián Gabalec a Dominik Lauko.
Z dievčat si priniesla zlatý kov Veronika Tomanová, druhú a tretiu pozíciu si vyplávali Barbara Bartovičová, Monika Púchla (vylepšila si osobné rekordy), Janka Mrázová a Tereza Šimončičová.
Junior Juraj Klátik sa zúčastnil v reprezentačných farbách pretekov v Taliansku. Na Meeting di Carnevale vo Viareggiu štartoval v troch disciplínach. Najlepší výsledok po zlepšení osobného rekordu dosiahol v disciplíne 100 metrov prsia, kde vo finále obsadil výborné štvrté miesto. Na mítingu sa zúčastnilo 400 plavcov z Talianska, Maďarska, Česka, Litvy a Slovenska.

22. 02. 2011 20:31

Ďalšie z kategórie Plávanie

Plavkyne Tomanová a Púchla zažiarili

Plavkyne Tomanová a Púchla zažiarili

Na medzinárodných plaveckých pretekoch Brnenský tučňáček, určených pre najmladších žiakov, sa predstavilo aj desať plavcov STU Trnava.

03.02. 2011, 15:44

Športová dynastia Púchlych

Športová dynastia Púchlych

Športovejšie založenú rodinu v Trnave asi ťažko nájdete. Od najstaršieho po najmladšieho člena famílie Púchlych sú všetci milovníci pohybu. Aktívni, alebo bývalí, duchom však stále v súťažnom zápolení.

10.01. 2011, 00:28

VIDEO: Na Veľkej cene Trnavy padali aj plavecké rekordy

VIDEO: Na Veľkej cene Trnavy padali aj plavecké rekordy

Uplynulý víkend sa v plavárni STU Trnava konal už 37. ročník medzinárodných pretekov Veľká cena Trnavy. Aj tento rok sa na podujatí predstavilo niekoľko stoviek plavcov.

16.03. 2011, 13:55

Trnavskí plavci Púchly a Klátik priniesli z Berlína zlato

Trnavskí plavci Púchly a Klátik priniesli z Berlína zlato

Pokorili metropolu Nemecka. Trnavskí plavci skvele reprezentovali slovenský Rím na medzinárodných pretekoch v Berlíne. Tomáš Púchly a Juraj Klátik priniesli domov zlaté medaily.

09.03. 2011, 00:00