Pacienti v Šulekove zostanú asi bez lekára

Hlohovec

Pacienti v Šulekove zostanú asi bez lekára

ŠULEKOVO – Posledný všeobecný lekár v obci zrejme končí. Budova, kde sídli, je v zlom stave, na rekonštrukciu nie sú peniaze. Ak nenájde iné vhodné priestory, presťahuje sa do polikliniky v Hlohovci. Ľudia však svojho lekára pustiť nechcú. Prišli už o zubnú ambulanciu a lekáreň.

Všeobecný lekár František Kaclík zatiaľ nevie, či jeho ambulancia v obci zostane. foto: ras

 

„Nechceme o neho prísť. To aby sme s každou maličkosťou utekali na polikliniku cez tie kolóny. Teraz tam cesta trvá aj pol hodiny,“ hnevá sa jeden z pacientov. Ak by lekár zo Šulekova odišiel, problém by mali najmä starí a imobilní ľudia. Autobusy totiž často nechodia. „Z nástupišťa na Hlohovej ulici je to poriadny kus a veľmi namáhavé dostať sa na polikliniku. Mňa nemá kto na aute voziť,“ vysvetľuje dôchodkyňa.
Radnica sa v súčasnosti snaží celú situáciu vyriešiť. Hľadajú náhradné priestory v Šulekove. Jednou z možností je dom na Školskej ulici. Ten si však vyžaduje takisto veľmi veľa opráv.
„Je to súkromný lekár a počet jeho pacientov je teraz nedostatočný. Za priestory platí nízke nájomné, ponúkli sme mu menšie v tej istej budove, zatiaľ sa nerozhodol,“ hovorí primátor Hlohovca Peter Dvoran.
Všeobecný lekár František Kaclík pôsobí v Šulekove už pätnásť rokov. Pacientov má podľa neho zatiaľ dostatok na to, aby ordináciu z príspevkov od štátu uživil. „Primátor mi sľúbil, že urobí všetko pre to, aby ambulancia v obci zostala. Ak by som odišiel, tunajší ľudia by zostali v nevýhode. Aj počas ordinačných hodín chodím riešiť akútne prípady. Poznajú ma, majú vo mňa dôveru,“ hovorí lekár.
O ďalšom osude ambulancie všeobecného lekára bude radnica rokovať s lekárom začiatkom marca. V priestoroch sa okrem tohto lekára nachádza niekoľko komerčných prevádzok.
 

23. 02. 2011 08:18

Ďalšie z kategórie Hlohovec

VIDEO: Pod kožu liezol mráz a teplo súčasne

VIDEO: Pod kožu liezol mráz a teplo súčasne

HLOHOVEC – Mrazivý kúpeľ im prekazilo slnko. Tridsaťdva otužilcov vliezlo v nedeľu popoludní do štvorstupňovej vody Váhu pod železným mostom.

17.01. 2011, 10:55

Chystajú výstavbu obchodného centra, ľudia sa obávajú kolapsu dopravy

Chystajú výstavbu obchodného centra, ľudia sa obávajú kolapsu dopravy

HLOHOVEC – Ľudia sa boja, že nová výstavba obchodného centra zhorší už beztak katastrofálnu dopravu pred mestom. Investor má však dve nezávislé štúdie konštatujúce to, že stav by mal zostať rovnaký ako doteraz.

15.03. 2011, 16:17

Za smeti zaplatia viac

HLOHOVEC - Od januára si Hlohovčania musia siahnuť hlbšie do vrecka. Poslanci schválili zvýšenie poplatkov za vývoz komunálneho odpadu. Niektorí z nich hovoria o drastickom, ale nevyhnutnom opatrení.

28.12. 2010, 17:58

Zmätky pred priecestím

Zmätky pred priecestím

HLOHOVEC - Inak ako katastrofou už vodiči situáciu pred železničným priecestím do novej štvrte nenazývajú. Hlavná cesta sa tu križuje s dvoma vedľajším a po všetkých sa v špičke neustále rútia autá.

26.12. 2010, 09:14