Slovan nás prevýšil v zálohe, tvrdí po prehre v derby tréner Radolský

FC Spartak Trnava

Slovan nás prevýšil v zálohe, tvrdí po prehre v derby tréner Radolský

Spartak prehral derby. Slovanu Bratislava podľahli zverenci Dušana Radolského 1:3. Belasí sa predstavili proti zraneniami oklieštenej jedenástke Trnavy vo vynikajúcej forme. Od úvodu spôsobovali poriadny prievan v trnavskej obrane. Paradoxne, skórovať sa podarilo ako prvým andelom.

Fanúšikovia Spartaka sa prezentovali choreografiou s nápisom Nočná mora z Trnavy. Foto: Ján Král

 

Debutant v spartakovskom drese Tomaček utiekol zadákom hostí a nekompromisne zavesil - 1:0. Hneď o pár sekúnd však Milinkovič dostal priveľa priestoru na šestnástke a vyrovnal. Ešte do prestávky poslal Slovan do vedenia z ofsajdu zaváňajúcej pozície Žofčák. Po zmene strán belasí ubrali z plynu, taktovku hry prevzali domáci. Ich snaha lenže vyrovnanie nepriniesla, naopak, v nadstavenom čase pečatil výsledok na 1:3 gólom do rozhodenej obrany Guéde.

 

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 1:3 (1:2)
Góly: 19. Tomaček - 20. Milinkovič, 39. I. Žofčák, 90.+ Guédé
ŽK: 81. Kaščák - 60. Guédé
rozhodovali: Chmura - Slyško, Balko, 8763 divákov
SPARTAK: Raška - Kaprálik, Banovič, P. Gross, Coimbra - Kaščák - Machovec (86. Sabo), Procházka, Ľ. Hanzel (52. Mikinič) - M. Guldan (74. L. Kováč), Tomaček
Slovan: Putnocký - Pauschek (81. Jánošík), Dobrotka, Kolčák, Hrdlička - Milinkovič (90. Ivana), Guédé, Kiss, I. Žofčák - Halenár (71. Grendel), Kordič

 

Dušan Radolský (tréner Spartaka): „Po eufórii, keď sme sa mohli upokojiť, sme inkasovali. To bol dôležitý moment. Ďalší výrazný medzník zápasu bol v zálohe. Stred ihriska mal Slovan lepší, napokon, traja stredopoliari súpera strelili gól. Tam nás prevýšili.“


Martin Raška (kapitán Spartaka): „Nevydaril sa nám vstup do sezóny, prehrať doma 1:3 so Slovanom nie je nič príjemné pre hráčov, fanúšikov a vôbec celý klub. Je to veľké derby, sme sklamaní. Slovan začal zápas lepšie, dvadsať minút nás tlačil. Nám sa podarilo dať gól, ktorý nás však akoby ešte viac pribrzdil. Slovan za pár sekúnd vyrovnal, dal druhý gól a závere stretnutia aj tretí. Káder Slovana má vyššiu kvalitu ako náš, dnes sa to ukázalo. Hrali lepšie ako my, s pomocou bojovnosti a divákov, ktorí boli fantastický, sme mohli duel zlomiť v náš prospech. Kvôli priaznivcom nás najviac mrzí, že sme súboj nezvládli. Verím, že im v ďalších kolách ešte urobíme radosť.“
 

25. 02. 2011 21:06

Ďalšie z kategórie FC Spartak Trnava

Kone opäť v tréningu, štart proti Nitre otázny

Kone opäť v tréningu, štart proti Nitre otázny

Pred zápasom s Banskou Bystricou vyzerali ako zmoknuté kurence. Teraz na tréningu vládne pohoda a dobrá nálada. Zo spartakovcov cítiť pred súbojom s Nitrou entuziazmus a víťaznú náladu.

10.03. 2011, 00:00

Spartak má starosti so stredom obrany

Spartak má starosti so stredom obrany

Spartak skúša ďalšie nové tváre. V prípravnom stretnutí s Michalovcami, ktorý Trnavčania prehrali 1:2, sa predstavila pätica adeptov na červeno-čierny dres.

26.01. 2011, 11:02

Hrozba občianskej vojny

Hrozba občianskej vojny

Do prípravy Spartaka sa zapojil už aj Koro Kone. Útočník z Pobrežia Slonoviny dovolenkoval mimo Slovenska mesiac a netradičnejšie ako po iné roky.

12.01. 2011, 11:39

VIDEO: Remíza s Myjavou

VIDEO: Remíza s Myjavou

V druhom kole Tipsport ligy remizovala Trnava s Myjavou 1:1. V súboji dvoch Spartakov išli ako prví do vedenia domáci, za andelov vyrovnával Bernáth.

15.01. 2011, 13:11