Obecný úrad zamestná troch znevýhodnených nezamestnaných ľudí

Región

BUČANY – Prácu na deväť mesiacov dostanú od marca traja nezamestnaní ľudia z Bučian. Zamestná ich obecný úrad, ktorý na ich mzdy dostane príspevky zo štátu.

Dvaja muži sa postarajú o údržbu verejného priestranstva, pomocná pracovníčka bude roznášať obed seniorom a starať sa o poriadok v dvoch domoch smútku a ich okolí. Za svoju prácu môžu dostať maximálne dvojnásobok životného minima, teda 370 eur. Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Trnave preplatí obci prvé tri mesiace 90 percent z ich mzdy, ďalšie tri 80 percent a nakoniec 70 percent z mzdy. Takéto podmienky stanovuje zákon v rámci poskytovania príspevku na podporu regionálnej a miestnej zamestnanosti, ktorý poskytuje štát samosprávam, ak dajú možnosť znevýhodnenému uchádzačovi. V prípade Bučian pôjde o nezamestnaných starších ako 50 rokov. Podľa informácií starostu Šebastiána Lančariča je v obci momentálne 91 nezamestnaných.

26. 02. 2011 19:33

Ďalšie z kategórie Región

Miliardár opraví budovu, ktorá podľa územného plánu neexistuje

Miliardár opraví budovu, ktorá podľa územného plánu neexistuje

MAJCICHOV – Obecný futbalový klub aj obec sa radujú. Rekonštrukciu budovy na futbalovom štadióne zaplatí podnikateľ Viktor Karel. Prekvapujúce však je, že podľa územného plánu stavba neexistuje.

11.02. 2011, 09:47

Stručne z regiónu

PIEŠŤANY – Dve pobehujúce ovce v stredu predpoludním si všimli obyvatelia Rastislavovej ulice. Ich majiteľ nič netušil. Zahnať späť do jedného z dvorov rodinných domov sa ich nikto neodvážil, preto privolali mestskú políciu. Hliadka obe ovce priviedla do dvora majiteľa a bránu zabezpečila proti ďalšiemu úteku.

25.12. 2010, 15:49

VIDEO: Voličom rozdávali knihu

VIDEO: Voličom rozdávali knihu

Aj v regióne mala sobota zvláštnu príchuť. Do volebných miestností v obciach prišlo percentuálne viac voličov, ako v Trnave.

23.12. 2010, 10:30

Ekoabsurdita: Nosíme drevo do lesa

Ekoabsurdita: Nosíme drevo do lesa

SMOLENICE - Napriek tomu, že firma Madero sídli hneď vedľa podniku Lesy Smolenice o spracovateľoch dreva u nás sa jej spolumajiteľ Jiří Vomasta nevyjadruje nijako lichotivo. Pre rezivo si radšej chodia do Rakúska.

23.12. 2010, 09:34