Revitalizácia Kamenáča v nedohľadne, mestu viaznu aj už schválené projekty

Trnava

Revitalizácia Kamenáča v nedohľadne, mestu viaznu aj už schválené projekty

TRNAVA – Niektoré projekty radnice, vďaka ktorým chce získať peniaze z Európskej únie, viaznu. Napriek ich schváleniam ministerstvá financie neuvoľňujú.

Podľa pripraveného projektu má okrem osatných vecí v Kamennom mlyne vzniknúť aj nový amfiteáter. Mesto stále čaká na vhodnú výzvu ministerstva. Foto: MsÚ Trnava

V prípade revitalizácie Kamenného mlyna požiadalo Mesto o predĺženie stavebného povolenia, ktoré získalo ešte v roku 2008. Žiadna výzva, na základe ktorej by sa o európske peniaze mohlo uchádzať, však odvtedy nevyšla. Radnica teda čaká ďalej. „Musíme byť pripravení. Podmienkou je totiž hotový projekt a k nemu vydané stavebné povolenie,“ hovorí Pavol Tomašovič, hovorca Trnavy. „Výzvy, čo vyšli, neboli určené krajským mestám. Rovnaké pravidlo platilo aj v prípade rekonštrukcie peších zón,“ objasňuje Tomašovič.
Uvoľnenie peňazí viazne aj pri odklepnutých projektoch, príkladom je rekonštrukcia mestskej internetovej stránky. „Po nástupe novej vlády totiž ani samotné ministerstvá nevedia, koľko peňazí na prerozdelenie dostanú,“ uviedol Pavol Tomašovič. Dodal, že ak sa aktivita nepodarí vďaka peniazom z eurofondov, rozbehne ju mesto za vlastné peniaze.
V rámci Regionálneho operačného projektu schválili Trnave viac ako 156-tisíc eur na komplexnú podporu cestovného ruchu. Za peniaze by mal vzniknúť portál cestovného ruchu prepojený s národným a ostatnými regionálnymi portálmi. Návštevník Trnavy by mal vďaka nemu dostať informácie o pamiatkach, podujatiach a atrakciách v meste. Za schválené európske peniaze plánuje mesto ďalej vytvoriť publikácie o atrakciách a organizovať nové podujatia pre verejnosť a tiež podporiť podnikateľov, ktorí poskytujú služby cestovného ruchu v meste. Prvých 52-tisíc má Trnava čerpať v roku 2012. Či sa tak stane, je otázne, k podpísaniu zmluvy totiž zatiaľ nedošlo.

27. 02. 2011 17:10

Ďalšie z kategórie Trnava

Jarné upratovanie v Trnave už začalo. Radnica privíta aktivitu ľudí

TRNAVA – Mesto začalo s jarným upratovaním. Po zime vyčistí zeleň, mestské chodníky, cesty aj námestie. Ľuďom z rodinných domov pomôže vyniesť biologický odpad.

10.03. 2011, 11:02

Najlepší študenti majú šancu dostať sa na exkurziu do Štrasburgu

TRNAVA – Stojedenásť študentov tretích ročníkov diskutovalo minulú stredu na Gymnáziu Jána Hollého o boji s finančnou krízou a pomoci postihnutým krajinám.

21.01. 2011, 12:23

Trnavskí ufológovia čelili vedcovi roka

Trnavskí ufológovia čelili vedcovi roka

TRNAVA – Už takmer dvadsať rokov spoločne s americkými vedcami skúma stále neznámy Mars. Hoci súčasnými metódami zatiaľ nedokázali, že by na Mrase existoval život, nevzdávajú sa.

18.02. 2011, 11:59

Zlomená noha starenky vystrašila susedov

Zlomená noha starenky vystrašila susedov

TRNAVA - Volanie o pomoc vystrašilo v sobotu dopoludnia obyvateľov domu na Študentskej ulici. Keďže nevedeli, čo sa deje, na pomoc volajúcemu zavolali policajtov.

19.03. 2011, 15:26