V Trnave začali odborníci prednášať verejnosti o zdraví. Vstup zdarma

Trnava

TRNAVA – Mesto opäť rozbehlo sériu prednášok v rámci projektu Škola verejného zdravia. Konajú sa každý posledný štvrtok v mesiaci o 17. hodine v zasadacej miestnosti bývalého Tatraskla na Trhovej ulici.

Prvá prednáška bola v réžii prednostu Chirurgickej kliniky Fakultnej nemocnice v Trnave Miroslava Danaja. Ľuďom rozprával o cievnych ochoreniach a o krokoch, ktorými by im mohli predísť. „Profesor Danaj objasnil, ako dochádza k cievnej príhode, infarktu či ochoreniu nazvanému diabetická noha. Zúčastnených tiež zaujímalo, či je potrebná a nakoľko je osožná lymfodrenáž, pýtali sa aj na prevenciu proti ochoreniam tohto druhu,“ povedala Ingrid Huňavá z kancelárie Zdravé mesto, ktorá sériu prednášok organizuje. Najbližšia téma bude súvisieť s významom pohybu pre zdravie. Matúš Albert z Gymstudia Trnava priblíži túto problematiku 31. marca. Vstup na prednášky je voľný.

28. 02. 2011 14:27

Ďalšie z kategórie Trnava

Mesto je nútené škrtať svoje investičné zámery

Mesto je nútené škrtať svoje investičné zámery

TRNAVA – Výstavba celého severného obchvatu mesta by sa mala skončiť v marci budúceho roka. Už dnes však trnavská radnica stojí pred problémom, ktorý musí dovtedy vyriešiť – vybudovať cestu do Národného streleckého areálu v Štrkoch.

21.03. 2011, 12:12

Naveky bez zelenej vlny?

TRNAVA – Takzvanú Zelenú vlnu, ktorá urýchľuje vozidlám prechod mestom, radnica v Trnave v najbližšom čase neplánuje. Podľa slov úradníkov by práve pre dopravné zápchy, ktoré sa tu v špičke tvoria, nemala zmysel.

26.12. 2010, 08:56

Zbierku podporili aj úradníci

TRNAVA - Odbor sociálnej pomoci Úradu Trnavského samosprávneho kraja (ÚTTSK) zorganizoval v predvianočnom období zbierku Rukavice, šál, čapica, ktorá bola zameraná na podporu ľudí bez domova žijúcich v meste Trnava a celom regióne.

28.12. 2010, 15:10

VIDEO: Stredoveký žalár ožíva

VIDEO: Stredoveký žalár ožíva

TRNAVA - Pobyt v stredovekom väzení umožňuje záujemcom radnica už niekoľko mesiacov. Zatiaľ iba dvakrát do týždňa. Objekt však doplnila o nový mobiliár, preto uvažuje nad širším sprístupnením bývalej väznice.

10.01. 2011, 23:52