Zostali na suchu

Región

LEOPOLDOV – Za vodu riadne platia, ale umývať sa ani piť ju nemôžu. Už týždeň sú obyvatelia bytovky na Prechodnom odpojení od dodávok vody. Vodári prikročili k tomuto kroku po tom, čo dlhy neplatičov neúmerne narástli. Tí sú v bytovke traja, ale voda teraz netečie nikomu, majú totiž len jeden uzáver. Ľudia sú zúfalí, nevedia, čo bude a obávajú sa, že vianočné sviatky strávia na suchu.

„Vláčime vodu každý deň vo vedrách od rodiny. Tam sa chodíme aj umývať, ale nikto nie je z tohto stavu nadšený,“ hovorí Michal Rehák. Hneď ako bytovku odpojili od vody, kontaktoval Trnavskú vodárenskú spoločnosť, aby situáciu okamžite riešili. Dostal prísľub, že problém začnú odstraňovať. V pondelok dopoludnia ale podľa neho v TAVOSe nikto o ničom nevedel. „Doplácali sme na neplatičov, ale to nejde donekonečna. V jednom byte sú ôsmi, majú vysokú spotrebu. Už sa s nimi ani nebavíme,“ vysvetľuje obyvateľka, ktorá chce zostať v anonymite. Dlžoby vraj v bytovke boli už dlhšiu dobu, vždy ich nakoniec bytové spoločenstvo uhradilo, až teraz sa situácia vyhrotila. „Vodu si musím nosiť od sestry, na pitie si kupujem minerálky. Umývam sa ako v stredoveku. V lavóre a mokrým uterákom. Je to smiešne, ale čo iné mi ostáva,“ pýta sa. Vodu na splachovanie záchodov si ľudia brali z neďalekej studne, tá ale teraz zamrzla. „Našťastie Vianoce strávim v Bratislave, hádam dovtedy už voda potečie,“ konštatuje.
Ľudia si síce vybudovali šachty, ale vlastné prípojky stále nemajú. TAVOS už pred dvoma rokmi v súvislosti s tým vydal nesúhlasné stanovisko a bytovke ostala len jediná prípojka.

26. 12. 2010 08:45

Ďalšie z kategórie Región

Archeológovia hľadali starých Slovanov, prekopali sa ku Keltom

Archeológovia hľadali starých Slovanov, prekopali sa ku Keltom

SILADICE – Jeden zemnicový dom z doby laténskej sa podarilo odkryť hlohovským archeológom. Tí práve robia výskum v katastri obce.

02.03. 2011, 11:15

Volebná výmena pohlaví

V starostovskom kresle šiestich obcí Trnavského okresu už čoskoro vystriedajú mužov ženy. V Križovanoch nad Dudváhom si ľudia za starostku zvolili Svetlanu Masarykovú, v Suchej nad Parnou Danielu Balážovú.

23.12. 2010, 11:11

Z účtovníčky obecná kontrolórka. Zákonnosť volieb preverí právnik

DOBRÁ VODA – Pochybnosti ohľadom voľby obecnej kontrolórky, ktoré už riešil okresný prokurátor, bude teraz preverovať právnik. Ak sa vyjadrí, že poslanci obecného zastupiteľstva ju zvolili protizákonne, budú na Dobrej Vode voliť kontrolóra druhýkrát.

27.02. 2011, 17:32

Všade dobre a zasa doma

BOLERÁZ – V čase, keď na Slovensku nebola práca a jej cena bola doslova mizerná odchádzali za lepšími zárobkami. Dnes sa vracajú z krajín, ktoré zmieta kríza. Z Limericku na západnom pobreží Írska prišiel domov aj Patrik Juriš.

19.12. 2010, 09:36