VIDEO: Klientom Domova prispeli veľvyslanci, osobnosti i zamestnanci úradu

Spoločnosť

VIDEO: Klientom Domova prispeli veľvyslanci, osobnosti i zamestnanci úradu

TRNAVA – Ľudia, ktorí poctivo pracujú, majú právo na zábavu, aj keď sú časy ťažšie. Potešenie zo stretávania sa a príjemná spoločenská atmosféra sú niečím, čo patrí k životu.

Výťažok z plesu odovzdal Tibor Mikuš riaditeľke DSS v Pastuchove Márii Grznárovej. Foto: autor

 

Tohtoročný piaty Župný ples nebol len príležitosťou na zábavu a priateľské rozhovory, ale ako aj po iné roky mal charitatívny rozmer. Na tých, pre ktorých má šťastie a radosť inú podobu, nemysleli iba hostia plesu. „Zbierka Nadácie Dar Trnavského samosprávneho kraja sa začala pred týždňom na samotnom úrade kraja a zapojili sa do nej aj zamestnanci. Cieľom bolo vyzbierať sumu päťtisíc eur, čo sa nám aj podarilo,“ konštatoval hostiteľ – predseda TTSK Tibor Mikuš po tom, čo odovzdal symbolický šek s touto sumou riaditeľke Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých v Pastuchove Márii Grznárovej.

 


Vďaka otvoreným srdciam darcov strávi dvadsať klientov domova šesť dní na rehabilitačno-relaxačnom pobyte v Piešťanoch, kde budú mať zabezpečenú plnú penziu a absolvujú spolu osem procedúr pre zlepšenie ich fyzického a duševného zdravia. To v Domove utužujú aj rôznymi formami terapií ako arteterapia, muzikoterapia či canisterapia. DSS v rámci odborných činností poskytuje okrem iného aj pomoc pri uplatňovaní práv a právom chránených záujmov klientov, ošetrovateľskú starostlivosť, rehabilitáciu a pomoc pri výkone opatrovníckych práv a povinností.
 

28. 02. 2011 15:13

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

Život ukončil v chudobe

Život ukončil v chudobe

HLOHOVEC – Rezbársky majster Jozef Seilnacht čakal na ocenenie svoje práce sedemdesiat rokov. Hoci sa pod jeho dielom za toto obdobie modlili tisíce ľudí, na autora sa akosi zabudlo. Až občianske združenie Ex libris Ad personam tohto umelca vytiahlo z ruín pamäti.

07.01. 2011, 11:48

Jezuiti v Trnave tento rok oslavujú, budú aj na pečiatke

Jezuiti v Trnave tento rok oslavujú, budú aj na pečiatke

Pre trnavských jezuitov je tento rok významný. V apríli si totiž pripomenú 450. výročie príchodu rehole na Slovensko a zároveň aj do Malého Ríma.

01.03. 2011, 18:50

VIDEO: Najlepšie chutil seredský guláš

VIDEO: Najlepšie chutil seredský guláš

TRNAVA – Už po druhý raz na Zelenečskej ulici rozvoniaval kotlíkový guláš. V sobotu sa na medzinárodných majstrovstvách Trnavy zúčastnilo štyridsať tímov.

31.01. 2011, 16:33

Čaj náš každodenný

Čaj náš každodenný

„Každý je inak trafený,“ hovorí Anton Szaló (58), milovník a zberateľ kvalitných čajov a trofejí. Táto záľuba, na rozdiel od iných zberateľských vášní, nie je len o dobrom pocite z hromadenia vzácností.

06.01. 2011, 22:24