Štátni tajomníci mestám opäť sľubovali hory doly

Hlohovec

Štátni tajomníci mestám opäť sľubovali hory doly

HLOHOVEC/PIEŠŤANY – Poliklinike chce pomôcť. Problém so zazmluvnením niektorých prístrojov v novom hlohovskom diagnostickom centre chce riešiť štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Ján Porubský.

Štátny tajomník rezortu zdravotníctva Ján Porubský navštívil v pondelok Hlohovec. Stretol sa aj s primátorom Petrom Dvoranom. foto: ras

Zatiaľ nie sú všetky naplno využité, pondelňajšia návšteva Porubského v Hlohovci by mala situáciu zmeniť. „Videl som tu moderné prístroje, viem však, že je stále problém s ich zazmluvením. Preto pomôžem pri rokovaniach so všeobecno-zdravotnou poisťovňou, aby boli naplno využité,“ povedal. Poliklinike vyjadril aj podporu pri ďalšej etape rekonštrukcie, podľa neho však bude najviac záležať na radnici a akcionároch, ktorí musia zabezpečiť financie.
Na piešťanskej radnici sa v pondelok stretol viceprimátor Timotej Miština so štátnym tajomníkom rezortu dopravy a regionálneho rozvoja Jánom Hudackým. Diskutovalo sa najmä o súčasnej novelizácii zákona o cestovnom ruchu. „Hovorili sme aj o ďalšom smerovaní letiska. Štát je tu síce akcionárom, ale nedáva naň peniaze. Pripravíme projekt, ktorý určí ďalšie smerovanie,“ uviedol viceprimátor. V debate sa zaoberali aj južným obchvatom Piešťan. Jedným z nových návrhov je, aby namiesto Trnavského samosprávneho kraja spadala jeho realizácia pod rezort dopravy. Zvýšila by sa tým šanca uspieť v eurofondoch a získať tak peniaze na jeho výstavbu.
 

01. 03. 2011 08:17

Ďalšie z kategórie Hlohovec

Zmätky pred priecestím

Zmätky pred priecestím

HLOHOVEC - Inak ako katastrofou už vodiči situáciu pred železničným priecestím do novej štvrte nenazývajú. Hlavná cesta sa tu križuje s dvoma vedľajším a po všetkých sa v špičke neustále rútia autá.

26.12. 2010, 09:14

VIDEO: Konateľa po slovnej prestrelke poslanci odvolali

VIDEO: Konateľa po slovnej prestrelke poslanci odvolali

HLOHOVEC - Nedôvera primátora voči konateľovi mestskej spoločnosti Bytové hospodárstvo Hlohovec, s.r.o. stála Milana Domarackého miesto. Poslanci ho vo štvrtok na svojom zasadnutí v tajnom hlasovaní odvolali z funkcie. Ako hlavný dôvod uviedol primátor mesta Peter Dvoran to, že ho konateľ neinformoval o všetkých svojich krokoch, ktoré vo firme robil.

18.02. 2011, 13:14

Oheň zlikvidovali lopatami, sekerami a vedrami

Oheň zlikvidovali lopatami, sekerami a vedrami

KOPLOTOVCE – Požiar v chatovej oblasti v katastri obce nahlásili hlohovským hasičom v piatok pred 15. hodinou.

12.02. 2011, 15:52

VIDEO: Lupiča na úteku zastrelili policajti

VIDEO: Lupiča na úteku zastrelili policajti

ŠULEKOVO – Pumpárov prepadol so zbraňou v ruke! V nedeľu po pol šiestej ráno zobudila obyvateľov leopoldovskej časti Prechodné pri Šulekove streľba.

20.03. 2011, 10:45