Trénera hokejovej juniorky zasiahol puk do tváre, odpadol

Hokej

Trénera hokejovej juniorky zasiahol puk do tváre, odpadol

Tréner juniorov HK Trnava Vladimír Matejov tak skoro na zápas s Banskou Bystricou nezabudne. Nie preto, že jeho zverenci prehrali 1:5. V prvej tretine duelu totiž nestihol zareagovať na tečovaný puk, ktorý preletel trnavskou striedačkou a zastavil sa až na jeho líci.

Vladimír Matejov počas letnej hokejovej prípravy. Ilustračné foto: Lukáš Grinaj

„Bola to poriadna šupa. No našťastie ma zasiahla pod pravým okom plochou stranou, a nie hranou,“ začal svoje hrôzostrašné rozprávanie Matejov. „Priamo na striedačke som odpadol a dostal som sa do rúk lekárov. Mal som šťastie v nešťastí. Puk ma síce trafil, ale nič mi nezlomil ani nebolo treba nič zašívať. Napriek tomu to bola veľká bolesť. Zvnútra som to mal celé doráňané.“ To by ešte nič nebolo, keby v tej chvíli nestál na lavičke aj tréner mužov Rudolf Macko, ktorý celú situáciu nevidel. „Ja som len odrazu zbadal Vlada, ako sa drží za líce, skláňa sa takmer k zemi a stoná. A tak mu hovorím: Vstávaj, čo blbneš, prehrávame 0:4. Čo to chceš zbytočne naťahovať? Myslel som si, že robí srandičky. Presne taký on je,“ pridal k historke svoj zážitok Macko. „Našťastie to dobre dopadlo a nič vážne sa mu nestalo. Ale paradoxné je, že v poslednej tretine zasiahol odrazený puk aj lekárku, ktorá ho predtým ošetrovala.“
Matejov teda dokázal zápas odkoučovať, ale nebol s ním spokojný. Viac si pochvaľoval druhý duel nadstavbovej skupiny o udržanie sa v extralige proti Žiline. „Aj ten sme síce prehrali, ale hra bola úplne iná. Bol to pekný zápas, v ktorom sa mimoriadne darilo ich brankárovi.“ V trnavskej bráne stál Andrej Beliansky, nová tvár v kádri. „Spoločne s Dávidom Košeckým nás do konca sezóny posilnia. Keď sa však pozriem spätne na základnú časť súťaže, veľa zápasov sme prehrali veľmi smoliarsky. Zaráža ma však štatistika našich brankárov. Ich úspešnosť bola len 88 percent. A to je veľmi málo. Pokiaľ nemá brankár aspoň 92-percentnú úspešnosť, nie je to dobré. Tieto fakty ma ako trénera veľmi mrzia.“

03. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Hokej

Prehrali, ale idú ďalej

Hokejisti Trnavy odohrali včera predposledný zápas základnej časti 1. ligy. Z Brezna odišli s prehrou 4:6.

22.01. 2011, 10:58

V plnej sile trebárs aj Piešťany

V plnej sile trebárs aj Piešťany

Stanislav Valach oblieka trnavský dres druhú sezónu. V minulej za trénera Jindricha Novotného, v tejto pod vedením Rudolfa Macka. 26-ročný ľavý krídelník patrí k najskúsenejším hráčom tímu. Nepredurčuje ho k tomu ani tak vek, ako kluby, v ktorých pôsobil.

12.01. 2011, 09:42

Pozícia je dôležitá

Pozícia je dôležitá

Hokejisti HK Trnava počítali s tromi bodmi už zo zápasu so Senicou, no pred domácim publikom im všetky ušli. Bodové suchoty uhasili v druhom novoročnom stretnutí. Brezno veľký odpor gladiátorom nekládlo.

12.01. 2011, 10:42

Mário Ďuriš: Chce to, baví ho to

Mário Ďuriš: Chce to, baví ho to

Útočník gladiátrov Mário Ďuriš sa po dlhšom čase objavil v zostave tímu. Spoločne s mužstvom vycestoval na oba záverečné zápasy základnej časti.

26.01. 2011, 11:34