V Cíferi ušetria na mzdách desiatky tisíc eur.Menej zarobí starosta aj dohodári

Región

V Cíferi ušetria na mzdách desiatky tisíc eur.Menej zarobí starosta aj dohodári

CÍFER – Na mzdách pre zamestnancov obecného úradu, starostu a odmenách za vykonanie práce na dohodu plánuje obec tento rok ušetriť 43-tisíc eur.

Ilustračné foto: Darina Kvetanová

Počíta s tým návrh rozpočtu na rok 2011, na ktorom sa uznieslo obecné zastupiteľstvo v pondelok. Ľuďom, ktorí pracujú v Cíferi na dohodu, podľa neho obec tento rok vyplatí o päťtisíc eur menej. Úspora vznikne aj pri plate starostu. Maroš Sagan zarobí oproti svojmu predchodcovi mesačne asi o 800 eur menej. Obec tiež prepustila jedného pracovníka úradu, ostatným siahne na odmeny.
Poslancov sa zmeny dotknú minimálne, za jedno zasadnutie budú teraz dostávať 15 eur, pričom predtým im išlo o sumu 16,60 eura. Prilepšiť si naopak môžu predsedovia jednotlivých komisií. Ich plat bude môcť ovplyvniť starosta obce. „Jednotlivé komisie sú vyťažené rôzne. Napríklad stavebná a kultúrna zasadá minimálne raz za mesiac komisia pre ochranu verejného záujmu len raz za pol roka. Aspoň symbolická motivácia je preto pre aktívnejších v tomto prípade potrebná,“ objasnil starosta. Rovnaké podmienky ako v prípade predsedov komisií, budú platiť aj pre zástupkyňu starostu. Tá dnes za svoju prácu mesačne dostáva odmenu zaokrúhlene 50 eur.
Maroš Sagan na margo šetrenia ďalej uviedol, že dnes nemôže posúdiť, či sa plánované šetrenie v obci podarí stopercentne dodržať. „Možno usporíme menej, možno viac, záleží to na potrebách, ktoré v obci počas roka vzniknú,“ objasnil. Financie, ktoré obec na mzdách skresala, plánuje investovať do prípravy projektových dokumentácií na vodovod, chodníky, školskú jedáleň a tiež na prípravu projektu protipovodňových opatrení.

02. 03. 2011 10:44

Ďalšie z kategórie Región

Amfiteáter potiahne celú obec

Amfiteáter potiahne celú obec

MADUNICE – Obec sa rozhodla miestny amfiteáter prenajať na dlhšie obdobie. Sama na jeho udržiavanie nemá peniaze, preto hľadá nového prevádzkovateľa. Obec umožní nájomcovi, aby si v areáli vybudoval altánok a mohol tak amfiteáter mať otvorený takmer počas celého roka. Podmienkou je, aby v ňom boli všetky obecné akcie.

12.01. 2011, 09:33

V Bukovej sa musia uskromniť, novorodencov oslávia až o rok

V Bukovej sa musia uskromniť, novorodencov oslávia až o rok

BUKOVÁ – Niektorým obciam finančná situácia umožňuje príspevky pri narodení dieťaťa zvyšovať, v iných musia pre prázdne obecné pokladnice udelenie príspevkov odkladať.

04.02. 2011, 14:40

Obecný úrad zamestná troch znevýhodnených nezamestnaných ľudí

BUČANY – Prácu na deväť mesiacov dostanú od marca traja nezamestnaní ľudia z Bučian. Zamestná ich obecný úrad, ktorý na ich mzdy dostane príspevky zo štátu.

26.02. 2011, 19:33

Advent v Trstíne

Advent v Trstíne

TRSTÍN – V kultúrnom dome sa 4. a 5. decembra už po štvrtý raz uskutočnila vianočná výstava Advent v Trstíne. Opäť podujatie organizoval Miestny spolok Slovenského Červeného kríža.

28.12. 2010, 16:52