V thaiboxe je povolené všetko, aj lakte

Bojové športy

V thaiboxe je povolené všetko, aj lakte

Bratia Cyprichovci majú za sebou ďalšie vystúpenie v zápasoch thajského boxu. Kým pre Erika išlo už o tretie vystúpenie v C-kategórii, pre Andreja to bola premiéra. Obaja sú majstrami Slovenska v kickboxe v kategórii K1-Rules.

Bratia Erik (vľavo) a Andrej Cyprichovci patria k talentom slovenského thaiboxu. FOTO: archív Andreja Mičianika
„Cyprichovci bojovali na Hanman cupe 7 v Bratislave. Erik mal dobré prvé a tretie kolo, ale v druhom sa nechal zbytočne až dvakrát kopnúť do hlavy, a tým pádom prehral duel na body. Na druhej strane treba povedať, že jeho súperom bol Michal Peciar zo Spartana Bratislava, ktorý má v céčku za sebou už dvadsať zápasov,“ povedal tréner CBŠ Trnava Andrej Mičianik. Na zápasoch Hanman Cupu sa bojuje v klasickom thajskom boxe so všetkými pravidlami. Dovolené sú teda aj údery lakťom. „Andrej zaplatil nováčikovskú daň. Dá sa povedať, že zápas zaspal. Začal útočiť až v závere, a to už bolo neskoro.“ Jeho súperom bol Jakub Dupák z FightClubu Bratislava. „Obaja Cyprichovci vyšli z D-kategórie, kde bojujú nováčikovia. Na to, aby vyhrávali vo vyššej, musia mať za sebou viac zápasov. Najmä Erik bol na siedmom turnaji Hanman Cupu k tomu blízko.“
Trnava usporiada 6. mája 9. kolo Hanman Cupu, s množstvom exhibičných zápasov, ktoré vyvrcholia večerným gala programom. „V ňom pôjde o zápas profesionálneho majstra sveta organizácie WKA v K1. Zo Slovenskej strany nastúpi Bratislavčan Tomáš Kohout. Doterajšie informácie hovoria, že jeho súper by mal pochádzať z Maroka. Meno však zatiaľ neviem,“ povedal na margo veľkého sviatku, ktorý CBŠ organizačne zastreší. O deň neskôr sa opäť v Mestskej športovej hale v Trnave uskutoční záverečné 5. kolo Slovenského pohára v kickboxe pre všetky vekové a váhové kategórie.
„Dovtedy nás však čakajú ešte dva turnajové vystúpenia. Už budúci sobotu sa predstavíme na medzinárodnom podujatí Slovak Open v Banskej Bystrici. My tam vycestujeme s výrazne omladením kádrom. Našimi najstaršími zástupcami budú 19-ročné dvojičky Cyprichovci. Na konci marca sa zas zúčastníme na 4. kola Slovenského pohára v Košiciach. Tam pôjdeme aj so staršími borcami z nášho klubu,“ vymenoval najbližšie povinnosti klubu Mičianik. 

02. 03. 2011 12:27

Ďalšie z kategórie Bojové športy

Thaiboxer Janči na čele európskej tabuľky

Pretekár Raptors Trnava Matúš Janči aj v 4. kole euroligy v muaythai potvrdil svoju skvelú formu.

31.01. 2011, 19:13

Thaiboxer Janči opäť suverénne zvíťazil

Pretekári Raptors Trnava sa zúčastnili na 5. kole Európskej muaythai ligy v Nemeckej. Bojovalo sa s plnými thajskými pravidlami na kolená aj lakte.

08.03. 2011, 15:25

Tatiana Hornáčková: Nebezpečná kráska v ringu!

Tatiana Hornáčková: Nebezpečná kráska v ringu!

Nestáva sa často, aby sa ženy venovali bojovým športom. A už vôbec nie tým z kategórie najtvrdších. Tatiana Hornáčková z Trnavy všetky tieto predstavy búra.

27.01. 2011, 13:44

Najmladší karatisti Slovšportu pri premiére zvíťazili

Najmladší karatisti Slovšportu pri premiére zvíťazili

Pretekári Karate Klubu Slovšport Trnava sa predstavili v 3. kole Bratislavského pohára AKB vo všetkých vekových a hmotnostných kategóriách.

15.02. 2011, 15:01