Neporiadnych chodcov začnú pokutovať

Hlohovec

Neporiadnych chodcov začnú pokutovať

HLOHOVEC – Radnica si už s nedisciplinovanými chodcami nevie rady. Cez cestu prechádzajú, kde ich napadne. Kolízie s autami sú tak na dennom poriadku. Od marca však začína mestská polícia peších prísnejšie kontrolovať.

Predĺženie časov na prechode pre chodcov nepomohlo. foto: ras

Ak v meste prejdete cez cestu mimo priechodu pre chodcov, hrozí vám pokuta. Najskôr vás však príslušníci mestskej polície upozornia. Tento postup nariadil primátor mesta po tom, čo sa hromadia sťažnosti vodičov na nezodpovedných chodcov. Tí vybehujú na cestu, kde ich napadne a doslova sa vrhajú autám pod kolesá.
„Mali sme kampaň, kde sme chodcov upozorňovali na to, aby dodržiavali predpisy a používali priechody. Teraz v tom pokračujeme, ak to nepomôže, už začneme s pokutami,“ povedal náčelník Mestskej polície v Hlohovci Jozef Šoka.
Do tejto aktivity sa zapojil už aj samotný primátor, ktorý chodcov upozorňuje na porušenie predpisov. „Vrátia sa z polovice cesty, prejdú k priechodu a idú na druhú stranu. Situácia u nás je zlá, najmä študenti chodia krížom – krážom,“ povedal.
O tom, ako sa správajú chodci v Hlohovci vedia svoje vodiči z celého Slovenska. Hoci radnica si už dávnejšie nechala urobiť nové priechody pre chodcov a pôvodné zrušila, ľudia využívajú naďalej všetky. Nepomohlo ani zvýšenie času pre zelenú značku na jedinom priechode so semaformi v meste. Chodci si stále robia, čo chcú. Spôsobujú tak šoky sebe aj šoférom. Teraz však už pod hrozbou pokuty.
 

04. 03. 2011 08:36

Ďalšie z kategórie Hlohovec

Chystajú výstavbu obchodného centra, ľudia sa obávajú kolapsu dopravy

Chystajú výstavbu obchodného centra, ľudia sa obávajú kolapsu dopravy

HLOHOVEC – Ľudia sa boja, že nová výstavba obchodného centra zhorší už beztak katastrofálnu dopravu pred mestom. Investor má však dve nezávislé štúdie konštatujúce to, že stav by mal zostať rovnaký ako doteraz.

15.03. 2011, 16:17

VIDEO: Konateľa po slovnej prestrelke poslanci odvolali

VIDEO: Konateľa po slovnej prestrelke poslanci odvolali

HLOHOVEC - Nedôvera primátora voči konateľovi mestskej spoločnosti Bytové hospodárstvo Hlohovec, s.r.o. stála Milana Domarackého miesto. Poslanci ho vo štvrtok na svojom zasadnutí v tajnom hlasovaní odvolali z funkcie. Ako hlavný dôvod uviedol primátor mesta Peter Dvoran to, že ho konateľ neinformoval o všetkých svojich krokoch, ktoré vo firme robil.

18.02. 2011, 13:14

Štátni tajomníci mestám opäť sľubovali hory doly

Štátni tajomníci mestám opäť sľubovali hory doly

HLOHOVEC/PIEŠŤANY – Poliklinike chce pomôcť. Problém so zazmluvnením niektorých prístrojov v novom hlohovskom diagnostickom centre chce riešiť štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Ján Porubský.

01.03. 2011, 08:17

VIDEO: Na misiu nezabudnú

VIDEO: Na misiu nezabudnú

HLOHOVEC – Pamätné medaile za pôsobenie v operácii Eufor Althea udelili v piatok tridsiatim piatim vojakom v kasárňach Dopravného práporu Hlohovec.

07.01. 2011, 20:52