Škola bude modernejšia, postihnutým žiakom uľahčí projekt život

Trnava

TRNAVA - Práce na rekonštrukcii a modernizácii Základnej školy na Gorkého ulici v Trnave majú byť hotové do mája. Škola ich uskutočňuje vďaka dotácii z eurofondov.

Lepšie podmienky pre telesne postihnutých žiakov, moderné vzdelávanie a menej nákladov za energie, to všetko čaká Základnú školu na Gorkého ulici v Trnave. Radnici totiž minulý rok schválilo ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka projekt na rekonštrukciu a modernizáciu školy v rámci Regionálneho operačného programu  za viac ako milión štyristotisíc eur.
Stavebné práce sa rozbehli v júli 2010. Triedy dnes majú nové okná, dvere, elektroinštaláciu a vykurovanie, pribudla nová strecha. Dodávateľská firma sa už presunula do hlavného pavilónu a pracuje tiež na kanalizácii. Škole už dodali aj počítače a schodiskovú plošinu, ktorá umožní postihnutým žiakom jednoduchší pohyb po schodoch.

05. 03. 2011 11:57

Ďalšie z kategórie Trnava

Prednostku Ingrid Bartekovú odvolali. Jej nástupca prepojenie na ministra popiera

Prednostku Ingrid Bartekovú odvolali. Jej nástupca prepojenie na ministra popiera

TRNAVA – Vláda včera na návrh ministra životného prostredia Józsefa Nagya odvolala prednostku Krajského úradu životného prostredia v Trnave Ingrid Bartekovú. Tá je z postupu nariadených zaskočená.

17.03. 2011, 12:50

Jarné upratovanie v Trnave už začalo. Radnica privíta aktivitu ľudí

TRNAVA – Mesto začalo s jarným upratovaním. Po zime vyčistí zeleň, mestské chodníky, cesty aj námestie. Ľuďom z rodinných domov pomôže vyniesť biologický odpad.

10.03. 2011, 11:02

Na prvého Trnavčana čakali viac ako pol dňa

Na prvého Trnavčana čakali viac ako pol dňa

TRNAVA – Všetky bábätká chceli byť prvé. Na Nový rok sa narodilo v Trnavskej nemocnici sedem detí. Najrýchlejší bol Roman Rapant, ktorý prišiel na svet o 15:13.

06.01. 2011, 11:49

VIDEO: V Trnave nie je napätie medzi cirkvami, tvrdí Bezák

VIDEO: V Trnave nie je napätie medzi cirkvami, tvrdí Bezák

TRNAVA – Ekumenické dni za jednotu kresťanov zavŕšila v utorok posledná výmena kazateľov. V evanjelickom kostole sa ľuďom prihovoril trnavský arcibiskup Róbert Bezák.

26.01. 2011, 17:46