Päťbojári sa predviedli v plnej sile

Ostatné športy

Päťbojári sa predviedli v plnej sile

Pod taktovkou prezidenta federácie silového trojboja Rudolfa Sisku si v prvom marcom týždni zmerali sily žiaci šiestich trnavských stredných škôl v silovom päťboji.Súťažilo sa v zhyboch na hrazde, tlaku na lavičke, bicepsovom zhybe, zhyboch na bradlách a v drepe na počet opakovaní, za ktoré sa pripisoval vždy jeden bod.

Štvorica víťazov spoločne so svojim trénerom. Zľava: Peško, Krutý, Albert, Mesíček, Remiš. Foto: Matúš Albert
 
Poradie družstiev určil výsledný počet bodov. O prvenstvo medzi sebou bojovali štvorčlenné družstvá jednotlivých škôl. Cieľom súperenia bol postup najlepšieho družstva na Župnú olympiádu. Náskokom 85 bodov pred SOŠ Elektrotechnickým zvíťazilo so ziskom 703 bodov družstvo Arcibiskupského gymnázia Pavla Jantauscha v zložení Martin Remiš, Jozef Krutý, Marián Peško a Michal Mesíček. Víťazné družstvo pripravil pedagóg a tréner v jednej osobe František Albert. „Mám obrovskú radosť z toho, že sa nám podarilo zvíťaziť. Samozrejme, je to predovšetkým zásluha pretekárov za ich obetavý systematický a dlhodobý prístup k príprave.“
Tretie miesto so ziskom 546 bodov obsadilo Gymnázium Jána Hollého, iba o 5 bodov za nimi bola SPŠ Komenského. Na piatom a šiestom miesto skončili SOŠ Polytechnická a SPŠ Stavebná.
Matúš Albert

06. 03. 2011 20:19

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Turistov čaká teslácky okruh

Klub turistov pri TJ Tesla Bratislava organizuje v sobotu 12. marca už 29. ročník pochodu v Malých Karpatoch s názvom Červeno-modrý teslácky okruh.

07.03. 2011, 13:36

Armáda spásy vyprášila Čiernych barónov

V Dolnoorešianskej futbalovej interlige sa zrodilo prekvapenie kola na účet Čiernych barónov.

16.01. 2011, 18:55

Dvanásť, ale nielen do tucta

Dvanásť, ale nielen do tucta

Dvanásťčlenná krasokorčuliarska výprava z Trnavy (jesenásť dievčat a jeden chlapec) sa predviedla na pretekoch v Novom Meste nad Váhom. V kategórii junioriek obsadila v konkurencii ôsmich súťažiacich Erika Viteková druhé miesto.

01.02. 2011, 11:54

Squashoví hráči Trnavy aj s pódiovými umiestneniami

Squashoví hráči Trnavy aj s pódiovými umiestneniami

V Sport centre Pohoda sa v sobotu konalo 4. kolo juniorskej squashovej ligy. Medzi 26 hráčmi reprezentovali domáci ŠK Squash Trnava štyria hráči.

15.02. 2011, 16:40