VIDEO: Skúsení bejzbalisti púšťali spojku na plese pomalšie

Bejzbal

VIDEO: Skúsení bejzbalisti púšťali spojku na plese pomalšie

Tak tomu sa hovorí zábava vo veľkom štýle! Bejzbalisti a softbalistky ukázali, že ani kroky na tanečnom parkete im nie sú cudzie. Na ich spoločnom plese bolo bujaro do ranných hodín.

„Po päťročnej pauze sme nadviazali na tradíciu predošlých plesov. Chceme aj takouto akciou stmeliť kolektív, poďakovať sa rodičom našich hráčov a stretnúť sa spolu pri debate v neformálnej atmosfére,“ uviedol viceprezident STU Angels Trnava Roman Holekši.

 

 

Z ihriska do chomúta
Ples sa konal v priestoroch učilišťa na Lomonosovej ulici. Celkový počet hostí sa zastavil na čísle 88, pozvanie prijali okrem aktívnych hráčov a hráčok aj spomínaní rodičia či vetva bejzbalistov z Topoľčian. „Naše baby sa nikdy v živote nestratili, pokiaľ išlo o zábavu. Aj na medzinárodných turnajoch dokázali mimo športovísk zabávať celé športové osadenstvo. Tvrdím, že Česi a Slováci majú najkrajšie ženy, a teda aj softbalistky. Keby dnes bola na plese partia starších softbalistiek, to by ste ešte len videli, čo je to zábava,“ vravel s úsmevom prezident softbalového klubu Trnava Panthers Igor Baranovič.
Spoločne s Holekšim svorne tvrdia, že oba športy žijú v meste bok po boku v súlade. „Teší ma, že dnes si už všetci uvedomujú, že tieto dva športy v Trnave bez seba nemôžu existovať. Spolupracujeme na brigádach okolo ihrísk, vymieňame si trénerské skúsenosti v mládežníckych kategóriách. A v poslednom čase pozorujem, že mnoho dievčat z nášho oddielu sa dalo dokopy s bejzbalistami,“ pokračoval na veselú strunu Baranovič.

Na rad prišiel aj kankán. Foto: Ivan Kopčáni


A veru nie je ďaleko od pravdy. Zo súžitia bejzbalu a softbalu aj v predošlých rokoch vzišlo viacero manželstiev. „Narýchlo spomeniem Samuela Vlčeka s Petrou Jevičovou alebo Tomáša Horvátha a Natáliu Poórovú. Pre každého športovca je dobré mať doma športovkyňu. Ten, kto sa obetuje pre šport ako hráč alebo funkcionár, vkladá doň kus zo súkromného života. A to si vyžaduje tolerantného partnera po boku,“ pridal sa Holekši.


Valčík vraj necvičili
Funkcionára Angels sme podpichli otázkou, či na tréningu hráči nenacvičovali kroky na valčík. „Na našom plese sa ľudovky a spoločenské tance veľmi nepreferujú. Hrá najmä moderná hudba, ples sme zamerali na mladšie kategórie,“ vynašiel sa v odpovedi Holekši. „A ja osobne? Teraz už púšťam spojku kvôli boľavému kolenu pomaly. Takže do rokenrolu sa veľmi nepúšťam, najmä nie do toho, kde sa ide do kolien.“
S plesom súvisí aj hudba a spev. „Naše pantherky sú známe tým, že na každú pesničku dokážu vymyslieť softbalové slová. Potom sa ideme na tom uchechtať. Vyrastali na chytaľavom songu Mahnamanah od The Muppet show. Teraz už trochu repertoár zmenili, ale poniektoré si spomenú na pieseň aj dnes,“ vytiahol pikošku Baranovič. Aby bola informácia kompletná, dodajme, že bejzbalistom k víťaznej nálade hrá hit Dobrý večer priatelia od kapely Le Payaco.

Za najlepšieho tanečníka večera označili spoluhráči Mareka Červeného. Foto: Ivan Kopčáni

 

Tanečník Červený
Bejzbalisti i softbalistky ukázali na parkete kreácie, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani profi tanečníci. Kandidátov na najlepšieho tanečníka plesu bolo viacero. Napokon však odborná komisia v zložení bejzbalistov Peter Cuninka – Tomáš Pozdech označila za najlepšieho tanečníka večera Mareka Červeného. 

 

10. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Bejzbal

Bejzbalisti Angels - maximálny profesionalizmus

Bejzbalisti Angels - maximálny profesionalizmus

„Vždy sme sa snažili dodržiavať pravidlá. Poctivý prístup nás vyniesol na vrchné pozície,“ začal svoj prejav na výročnej členskej schôdzi trnavských bejzbalistov STU Angels Trnava člen výkonného výboru klubu Ronald Kupka.

23.02. 2011, 00:00

Krvavý deň trnavských bejzbalistov

Krvavý deň trnavských bejzbalistov

Chlapi, ktorí sa oháňajú bejzbalovými pálkami, prišli o niekoľko litrov krvi. Nešlo však o žiadnu bitku. Členovia STU Angels Trnava prišli k odberu najvzácnejšej tekutiny dobrovoľne.

18.03. 2011, 13:33

Šlachetný Angels

Šlachetný Angels

Podujali sa na šľachetný čin. Bejzbalisti Angels Trnava hromadne darovali krv. K odberu najvzácnejšej tekutiny na svete pristúpili v národnej transfúznej službe vo Fakultnej nemocnici v Trnave.

10.01. 2011, 00:02

Trnavskí bejzbalisti pustia žilou

Výkonný výbor Baseballového klubu STU Angels Trnava vyzýva všetkých svojich hráčov a priaznivcov darovať krv! Pripojte sa a pomôžte dobrej veci. Príďte aj vy darovať najvzácnejšiu tekutinu na svete!

07.03. 2011, 00:48