VIDEO: Po zabíjačke sa len tak zaprášilo

Spoločnosť

VIDEO: Po zabíjačke sa len tak zaprášilo

TRNAVA – Škoda, že na Slovensku nepoužívame slovo masopust, hoci je fašiangovému obdobiu viac príslovečné. Všade je to totiž o hodovaní, ku ktorému neodmysliteľne mäso patrí.

Kuchár Robo (vľavo) a mäsiarsky majster Emil prichystali pre Trnavčanov samé lahôdky. Foto: autor

 

Zabíjačky sú v plnom prúde, tá domáca predsa len chutí najlepšie. Aby si na takýchto pravých pochúťkach zamaškrtili aj Trnavčania, v Trnavskom dvore sa rozhodli na záver fašiangov naplniť aspoň niektorým chladničky a mrazničky do prasknutia. Hlavy i vnútornosti z 80 svíň sa v priebehu soboty zmenili na vyše sedemsto kilogramov výrobkov. Nechýbala ani žobrácka kaša, klobásy či škvarky, po ktorých sa v nedeľu len tak zaprášilo v priebehu hodiny. Uspokojiť všetkých sa opäť nepodarilo, Trnava by takýchto nadšencov určite uvítala viac. Veď domáce je domáce.

 

08. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

VIDEO: Opačné garde vizitkou reality súžitia muža a ženy

VIDEO: Opačné garde vizitkou reality súžitia muža a ženy

TRNAVA – Súčasným súžitím muža a ženy v spoločnej domácnosti sa zaoberá aktuálna výstava v klUbe 3 hlavnej budovy Galérie Jána Koniarka. Pod názvom Bipolárna súvzťažnosť naň upozorňuje mladý trnavský výtvarník Miroslav Trubač.

16.03. 2011, 11:55

Dejiny nepoznačené ideológiou

Dejiny nepoznačené ideológiou

TRNAVA – Prvé veľké dejiny mesta symbolicky rozposlali minulý štvrtok do sveta. Pracovalo na nich pätnásť autorov niekoľko rokov. S vydaním dva roky meškali, ale čakať sa oplatilo. Prvý zväzok má viac ako šesťsto strán a prináša všetko nové, čo sa podarilo doteraz o histórii Trnavy zistiť až po rok 1945.

26.12. 2010, 09:42

VIDEO: Najlepšie chutil seredský guláš

VIDEO: Najlepšie chutil seredský guláš

TRNAVA – Už po druhý raz na Zelenečskej ulici rozvoniaval kotlíkový guláš. V sobotu sa na medzinárodných majstrovstvách Trnavy zúčastnilo štyridsať tímov.

31.01. 2011, 16:33

Oslavovali o deň skôr

Oslavovali o deň skôr

TRNAVA – Koncoročnú veselicu si trnavskí seniori z Kopánky prichystali o deň skôr. V kultúrnom dome sa zabávali nielen pri živej hudbe, pri stoloch si aj zaspievali.

06.01. 2011, 22:04