VIDEO: Po zabíjačke sa len tak zaprášilo

Spoločnosť

VIDEO: Po zabíjačke sa len tak zaprášilo

TRNAVA – Škoda, že na Slovensku nepoužívame slovo masopust, hoci je fašiangovému obdobiu viac príslovečné. Všade je to totiž o hodovaní, ku ktorému neodmysliteľne mäso patrí.

Kuchár Robo (vľavo) a mäsiarsky majster Emil prichystali pre Trnavčanov samé lahôdky. Foto: autor

 

Zabíjačky sú v plnom prúde, tá domáca predsa len chutí najlepšie. Aby si na takýchto pravých pochúťkach zamaškrtili aj Trnavčania, v Trnavskom dvore sa rozhodli na záver fašiangov naplniť aspoň niektorým chladničky a mrazničky do prasknutia. Hlavy i vnútornosti z 80 svíň sa v priebehu soboty zmenili na vyše sedemsto kilogramov výrobkov. Nechýbala ani žobrácka kaša, klobásy či škvarky, po ktorých sa v nedeľu len tak zaprášilo v priebehu hodiny. Uspokojiť všetkých sa opäť nepodarilo, Trnava by takýchto nadšencov určite uvítala viac. Veď domáce je domáce.

 

08. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

VIDEO: Mediálna archeológia v klUbe 3

VIDEO: Mediálna archeológia v klUbe 3

TRNAVA - V rámci dramaturgie prezentovania mladých autorov v klUbe 3 je prvou tohtoročnou výstavou Galérie Jána Koniarka inštalácia trnavského umelca Ivana Dudáša (30), ktorý sa profiluje v oblasti nových médií a videa.

21.01. 2011, 13:35

VIDEO: Prezentovali mesto i kraj

VIDEO: Prezentovali mesto i kraj

Bratislavská Incheba už po 17. raz hostila vystavovateľov a návštevníkov medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour. Propagovali sa aj viaceré mestá regiónu i Trnavský samosprávny kraj.

21.01. 2011, 15:43

Priania leteli do neba

Priania leteli do neba

TRSTÍN – Silvester bez výbušnín. Zvieratá neboli schované so stiahnutými chvostmi. Starší obyvatelia sa pokojne vyspali. Nový rok vítala obec posielaním snov do atmosféry lampiónmi priania.

06.01. 2011, 22:01

Medovníčky do čižmičky

Medovníčky do čižmičky

ŠPAČINCE – V nedeľu pred Mikulášom si domáci v reštaurácii Vidlička vyskúšali maľovanie medovníkov. „Na stromčeku v reštaurácii každoročne visia ozdoby z nich. Ľudia ich obdivujú a vypytujú sa, kde sme ich zohnali. Tak sme sa rozhodli zorganizovať akciu, pri ktorej by mali možnosť naučiť sa ich zdobiť,“ vysvetľuje majiteľka reštaurácie Monika Vidličková.

26.12. 2010, 09:48