TRNAVA – Škoda, že na Slovensku nepoužívame slovo masopust, hoci je fašiangovému obdobiu viac príslovečné. Všade je to totiž o hodovaní, ku ktorému neodmysliteľne mäso patrí.
Kuchár Robo (vľavo) a mäsiarsky majster Emil prichystali pre Trnavčanov samé lahôdky. Foto: autor
Zabíjačky sú v plnom prúde, tá domáca predsa len chutí najlepšie. Aby si na takýchto pravých pochúťkach zamaškrtili aj Trnavčania, v Trnavskom dvore sa rozhodli na záver fašiangov naplniť aspoň niektorým chladničky a mrazničky do prasknutia. Hlavy i vnútornosti z 80 svíň sa v priebehu soboty zmenili na vyše sedemsto kilogramov výrobkov. Nechýbala ani žobrácka kaša, klobásy či škvarky, po ktorých sa v nedeľu len tak zaprášilo v priebehu hodiny. Uspokojiť všetkých sa opäť nepodarilo, Trnava by takýchto nadšencov určite uvítala viac. Veď domáce je domáce.
TRNAVA – Na svoj magický deň tak skoro nezabudnú. Traja trnavskí bežci si zmysleli, že zabehnú 10. 10. 2010 maratón v Bruseli. No predpísaných 42 kilometrov a 195 metrov z nich nakoniec zvládol iba Milan Vago. A aj ten počas kríz sám sebe nadával, na čo sa to vôbec nechal nahovoriť.
TRNAVA – Určite by bolo jednoduchšie pracovať ako predavačka v potravinách, svadobnom salóne či v rýchlom občerstvení. Pracovníčky pohrebnej služby si však svoju prácu cenia a tvrdia, že ich duševne obohacuje.
DOLNÉ DUBOVÉ – Samko je takmer ako iný šesťročný chlapec. Usmieva sa, rád kreslí, miluje sladkosti a svojich rodičov. V detskej izbe má však okrem hračiek aj pomôcky na špeciálne cviky, ktorým sa bude venovať do konca svojho života. Preto to takmer.
PIEŠŤANY - Ľadová voda im dodáva apetít do života. Ani trojstupňový Váh a štyri dieliky pod nulou vo vzduchu lákali 53 otužilcov, aby už po devätnásty raz vliezli do mrazivej štefanskej vody. Takýto kúpeľ podľa nich zoceľuje nielen zdravie, ale pôsobí ako afrodiziakum.