Pred ordináciou je zima, ľudia čakajú na vyšetrenie naobliekaní v kabátoch

Trnava

Pred ordináciou je zima, ľudia čakajú na vyšetrenie naobliekaní v kabátoch

TRNAVA – Pacienti pred ordináciami na prízemí a v suteréne mestskej polikliniky čakajú na vyšetrenie v zimných bundách a kabátoch s čiapkami na hlavách.

Pacientom v tejto časti polikliniky je chladno. Foto: Darina Kvetanová

K najchladnejším miestam mestskej polikliniky na Starohájskej ulici patria ordinácie na prízemí na ortopedickom oddelení.  „Radiátory sú celkom studené a ešte je tu aj prievan. Neprišla som na polikliniku, aby som ochorela,“ ponosovala sa jedna z pacientiek svojmu manželovi. Na problém sme sa opýtali Juraja Tomášika, riaditeľa Strediska sociálnych služieb, ktoré má spravovanie polikliniky na starosti. „Počujem o tom prvýkrát, na nedostatočné vykurovanie sa pacienti ani doktori nikdy nesťažovali. Ak by sme takýto podnet dostali, riešili by sme ho,“ uviedol s tým, že vykurovanie polikliniky považuje za dostačujúce a efektívne. Dodávateľ tepla TT-Komfort posledných päť rokov vykuruje budovu regulovane. Keď klesne vonkajšia teplota, zvýši teplotu vody vo vykurovacích telesách. „Ak mrzne, zohrievame vodu v radiátoroch na viac ako 55 stupňov, keď teplomer ukazuje napríklad plus desať stupňov, voda v radiátoroch má 43 stupňov,“ objasnil Jozef Demovič, riaditeľ energetického manažmentu TT-Komfortu. Dodal, že v prípade podobných podnetov sa majú pacienti a doktori obrátiť priamo na správcu, Stredisko sociálnych služieb. Juraj Tomášik povedal, že radiátory v tejto časti budovy nechá technicky preveriť. „Mohlo sa stať, že ich poškodili pacienti alebo vznikla porucha. Všetky havárie okamžite riešime,“ uviedol na margo veci. Podľa neho by vykurovací systém v budove polikliniky potreboval kompletnú výmenu. „Je to však drahá investícia a mesto na ňu nebude mať minimálne ďalších päť rokov,“ konštatoval Tomášik.

08. 03. 2011 14:24

Ďalšie z kategórie Trnava

VIDEO: So zákernou chorobou bojujú aj pohybovou aktivitou

VIDEO: So zákernou chorobou bojujú aj pohybovou aktivitou

TRNAVA – Do Kamenného mlyna a späť. V rámci Svetového dňa boja proti rakovine už po druhýkrát zorganizovala trnavská pobočka Ligy proti rakovine turistický pochod pre svojich členov a širokú verejnosť do prímestskej rekreačnej zóny.

04.02. 2011, 17:14

Pribudli nové tváre

TRNAVA - V trnavskom mestskom zastupiteľstve by malo v novom volebnom období pracovať 9 žien a 22 mužov. Väčšinu získala koalícia Smer – SD, HZD, ĽS – HZDS, Nová demokracia.

23.12. 2010, 10:05

Zlomená noha starenky vystrašila susedov

Zlomená noha starenky vystrašila susedov

TRNAVA - Volanie o pomoc vystrašilo v sobotu dopoludnia obyvateľov domu na Študentskej ulici. Keďže nevedeli, čo sa deje, na pomoc volajúcemu zavolali policajtov.

19.03. 2011, 15:26

Nie bosorky, ale svätice

Nie bosorky, ale svätice

TRNAVA – Na Luciu v pondelok obkľúčili Trojičné námestie čarovné biele postavičky. Dievčatká prezlečené za Lucie v tento magický deň rozdávali na námestí svetlo a husím perom vymetali od zlých síl nielen tmavé kúty, v ktorých sa hromadia.

28.12. 2010, 14:36