News

Od januára ďalšia šanca zamestnať sa

TRNAVA – Nezamestnanosť v Trnavskom okrese by mal čiastočne zmierniť januárový nábor zamestnancov firmy Samsung. Podľa neoficiálnych informácií plánuje spoločnosť prijať až tisíc ľudí.

26.12. 2010, 08:41

Namiesto odpustkov

TRNAVA - Poslanci mestského zastupiteľstva definitívne rozhodli o odpustení pohľadávok u ktorých boli vyčerpané všetky dostupné prostriedky na ich vymáhanie, alebo by ich vymáhanie bolo trvalo neefektívne z dôvodu nemajetnosti dlžníkov, zistenia ich pobytu, alebo ich úmrtia.

26.12. 2010, 08:42

Zostali na suchu

LEOPOLDOV – Za vodu riadne platia, ale umývať sa ani piť ju nemôžu. Už týždeň sú obyvatelia bytovky na Prechodnom odpojení od dodávok vody. Vodári prikročili k tomuto kroku po tom, čo dlhy neplatičov neúmerne narástli. Tí sú v bytovke traja, ale voda teraz netečie nikomu, majú totiž len jeden uzáver. Ľudia sú zúfalí, nevedia, čo bude a obávajú sa, že vianočné sviatky strávia na suchu.

26.12. 2010, 08:45

Neporiadnych chodcov začnú pokutovať

Neporiadnych chodcov začnú pokutovať

HLOHOVEC – Radnica si už s nedisciplinovanými chodcami nevie rady. Cez cestu prechádzajú, kde ich napadne. Kolízie s autami sú tak na dennom poriadku. Od marca však začína mestská polícia peších prísnejšie kontrolovať.

04.03. 2011, 08:36

Smetiar neprežil

VRBOVÉ – Vodička vpálila priamo do smetiarov. Utorkové ráno sa stalo osudným dvom chlapom v montérkach, ktorí vysýpali smetný kôš do auta neďaleko chátrajúcej synagógy. Vo chvíli, keď ho dvíhali nahor, vletela do nich malá dodávka. Jeden z mužov zomrel, druhý utrpel ťažké zlomeniny.

26.12. 2010, 08:55

Naveky bez zelenej vlny?

TRNAVA – Takzvanú Zelenú vlnu, ktorá urýchľuje vozidlám prechod mestom, radnica v Trnave v najbližšom čase neplánuje. Podľa slov úradníkov by práve pre dopravné zápchy, ktoré sa tu v špičke tvoria, nemala zmysel.

26.12. 2010, 08:56

Deti a lietajúci bradáč

Deti a lietajúci bradáč

TRNAVA – V nedeľu 5. decembra sa rodičia s ratolesťami vybrali pozdraviť Mikuláša. Tento rok však bol deduško príliš zaneprázdnený a trnavské detičky si mnoho času nevyhradil. Preletel na svojom koči cez pešiu zónu, kým jeho pomocníci potriafali okoloidúce deti sladkosťami a zmizol. Zvedavci zostali prekvapení a ešte niekoľko minút dúfali, že sa koč s dlho očakávanou postavičkou vráti a vystúpi pred deťmi. Márne. Svoju misiu skončil v Trnave po niekoľkých minútach a pravdepodobne utekal obšťastniť iné deti.

28.12. 2010, 13:37

Bordel do skla

TRNAVA – Časy, kedy končil domový odpad v nádobách na sklo, sú už preč. Spoločnosť ASA nahradila pôvodné kontajnery uzatvorenými a teraz chce do jedného roka všetky vymeniť za atraktívne v tvare zvona.

26.12. 2010, 09:04

Predávať ju nebudú

TRNAVA – Mestská poliklinika naďalej ostane v rukách radnice. Po tom, čo sa lekári nedávno zaujímali o kúpu ambulancií, primátor Štefan Bošnák vysvetľoval, že mesto predávať nemôže. Zaväzuje ho k tomu zmluva s Fondom národného majetku.

26.12. 2010, 09:06

Ukradol celú tržbu

TRNAVA – V sobotu dve hodiny pred polnocou ukradol 25-ročný Zoltán H. z Levíc predajcovi vianočných trhov pri mestskej veži celú tržbu. Na miesto prišli mestskí policajti. Ľudia, ktorí krádež videli, ich upozornili, že zlodej utekal smerom k Jednote. Zoltána policajti podľa popisu svedkov dolapili a on sa k činu priznal. U majiteľky stánku vystriedali slzy smútku slzy radosti.

26.12. 2010, 09:07

Lietajúce lampáše

TRNAVA - V sobotu večer sa nad mestom vznášali tisícky balónov šťastia. Do neba ich spoločne z futbalového štadióna na Slávii vypustili nadšenci, ktorí sa na kreatívnej akcii dohodli prostredníctvom internetovej sociálnej siete Facebook. Nápad majú na svedomí piati Trnavčania, súrodenci Královičovci. „V čase, keď sme všetci rozbehaní po nákupných centrách, sme chceli ľudí motivovať, aby spomalili, zastavili sa a vychutnali si tak pravú atmosféru vianočných sviatkov,“ povedal za všetkých Martin Královič.

26.12. 2010, 09:09

Nebezpečné šelmy za humnami

Nebezpečné šelmy za humnami

ABRAHÁM/NAHÁČ – Možno to už nebude dlho trvať a aj u nás v Malých Karpatoch sa objaví postrach - medveď. Možno sa dostane až k Bratislave. Poľovníci alarmujú. Táto šelma je premnožená.

26.12. 2010, 09:10

Zmätky pred priecestím

Zmätky pred priecestím

HLOHOVEC - Inak ako katastrofou už vodiči situáciu pred železničným priecestím do novej štvrte nenazývajú. Hlavná cesta sa tu križuje s dvoma vedľajším a po všetkých sa v špičke neustále rútia autá.

26.12. 2010, 09:14

Oplotia bytovky

OPOJ – Z parkoviska pri bytovkách, ktoré sa nachádzajú pri vstupe do obce zo smeru od Zelenča, zmizol v noci zo štvrtka na piatok ďalší osobný automobil. Citroën C3 jeho majiteľ ráno na svojom mieste nenašiel.

26.12. 2010, 09:17

Vianočné trhy

TRAKOVICE – Zakladajú novú tradíciu. Po prvý raz v histórii obce sa uskutočnia vianočné trhy. Organizuje ich Divadlo na Trakoch spoločne s obecným úradom a základnou školou. Od 16. decembra sa bude piecť, aranžovať aj predávať.

26.12. 2010, 09:18

« | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .. 64 | »